19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Скандал у Космачі: у Центрі стратегічних комунікацій розповіли, хто стоїть за ним
Скандал у Космачі: у Центрі стратегічних комунікацій розповіли, хто стоїть за ним

Скандал у Космачі: у Центрі стратегічних комунікацій розповіли, хто стоїть за ним

Причиною стали фейки РФ

Днями на Івано-Франківщині, у селищі Космач, люди перекривали дорогу, щоб не пропустити машини з ТЦК. Місцеві жінки пішли на це після фейкового повідомлення у соцмережах. У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки заявили, що причиною заворушень стали фейки про ТЦК, які поширили спецслужби РФ.

Про це повідомила пресслужба Центру. У відомстві заявили, що антимобілізаційна істерія в соцмережах, інспірована російськими спецслужбами з метою розколоти українське суспільство та дестабілізувати тил країни.

У Центрі зазначили, що причиною бійки у Космачі стали фейкові повідомлення про те, що нібито планується роздача повісток приїжджими жінками.

"Мобілізація — життєво необхідний процес. Без достатньої кількості особового складу на фронті неможливо стримати російський тиск і наступ", — кажуть у Центрі.

Крім того, там наголосили, що мета Росії — повне знищення України та перше, що їм потрібне для її досягнення, перемога на фронті.

Раніше "Телеграф" писав, що 6 лютого в селі Космач Івано-Франківської області сотні жінок перекрили дорогу, дізнавшись новину про нібито прибуття до їхнього населеного пункту працівників ТЦК та СП. Між громадянами сталися зіткнення, внаслідок чого постраждали троє людей, серед яких 6-річна дитина. За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження.

Також ми повідомляли, що після зіткнень у Космачі поліцейські нестимуть посилений варіант служби у громадах Івано-Франківської області. Начальник сектору комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області Андрій Яцків сказав, що правоохоронні органи працюватимуть із людьми, щоб не допускати надалі таких випадків.

У селищі протестували близько сотні людей. Депутати обговорили цей інцидент та планують діяти.

Теги по теме
СНБО Ивано-Франковск
Источник материала
Поделиться сюжетом