Одного підозрюваного вже відпустили: нові подробиці вбивства українського баскетболіста у Німеччині
Одного підозрюваного вже відпустили: нові подробиці вбивства українського баскетболіста у Німеччині

Одного підозрюваного вже відпустили: нові подробиці вбивства українського баскетболіста у Німеччині

Правоохоронці продовжують розслідування

Нападу на українських баскетболістів у Німеччині передувала сварка в автобусі. Німецька поліція заарештувала двох підозрюваних.

Про це пише Focus з посиланням на повідомлення прокуратури та поліції міста Ессен. Зазначається, що 10 лютого близько 20:15 на автобусній зупинці на Віллі-Брандт-Плац в Оберхаузені між двома групами молоді стався конфлікт.

За даними поліції, четверо молодих людей, серед яких двоє хлопців українського походження 17 та 18 років із Дюссельдорфа, отримали серйозні ножові поранення. Двоє інших, 14-річний з Гельзенкірхена та 13-річний з Обергаузена, також були доставлені до лікарні з серйозними травмами. 17-річний українець помер під час екстреної операції.

Після того як нападники втекли з місця злочину, розслідування взяв на себе відділ розслідування вбивств штаб-квартири поліції Ессена під керівництвом прокуратури Ессена, який зміг заарештувати двох підозрюваних наступного ранку, 15-річного з Гельзенкірхена та 14-річного річний із Герне.

Обидва були відомі поліції. У зв’язку з серйозністю звинувачень щодо 15-річного підлітка було видано ордер на арешт. Через недостатність доказів 14-річного передали законному опікуну.

Своєю чергою Bild повідомило, головним підозрюваним у нападі на українців є 15-річний підліток німецько-турецького походження з Гельзенкірхена. Він вже відомий поліції як активний злочинець за кілька розбійних нападів.

Також, за даними видання, другий заарештований є 14-річний підліток німецько-грецького походження з міста з Герне, який також відомий поліції. Зазначається, що поліція його вже відпустила, оскільки не вдалося довести підозру.

Слід зазначити, що відомий український блогер Олександр Барабошко закликав українців фінансово підтримати родину постраждалого під час цього нападу баскетболіста Артема Козаченко. Він оприлюднив реквізити банки, на яку збирають кошти: https://send.monobank.ua/jar/5EBaSbUZQ5.

"Не відволікайте родину питаннями, зверненням від журналістів і т.д. Поставтеся з розумінням", — написав Барабошко.

Нагадаємо, що 10 лютого в Німеччині вбили 17-річного українського баскетболіста з Києва Володимира Єрмакова. Також під час нападу постраждав його друг Артем Козаченко.

У понеділок, 12 лютого, речник МЗС України Олег Ніколенко повідомив, що поліція Німеччини затримала нападника на українських баскетболістів. Ім'я вбивці поки не розголошують.

Єрмаков та Козаченко виступали за молодіжну команду "ART Giants" (U-19) з Дюссельдорфа. Загиблий Володимир Єрмаков займався баскетболом і грав у дитячих командах "Тейваз" і "5T.E.A.M.-ДЮСШ-12" (2006 р.н.). У складі юнацької збірної України (U-16) виступав на чемпіонаті Європи 2022 року в Болгарії.

Теги по теме
Германия Убийство
Источник материала
Поделиться сюжетом