Київ і Гамбург підписали меморандум про співпрацю у сфері транспорту
Київ і Гамбург підписали меморандум про співпрацю у сфері транспорту

Київ і Гамбург підписали меморандум про співпрацю у сфері транспорту

Комунальне підприємство «Центр організації дорожнього руху» і Гамбурзький транспортний союз підписали меморандум про співпрацю у сфері транспорту і трансформації мобільності.

Про це повідомила Київська міська державна адміністрація з посиланням на Департамент транспортної інфраструктури, передає Укрінформ.

Як зауважили в КМДА, підписання згаданого документа є новим кроком у стратегічному партнерстві Києва і Гамбурга в межах «Угоди заради солідарності та майбутнього».

Меморандум передбачає обмін практичним досвідом і напрацюваннями щодо таких питань:

  • планування й регулювання дорожнього руху, зокрема оперативного управління і технічного обслуговування світлофорних систем;
  • пріоритизація громадського транспорту при світлофорному регулюванні та планування сталої міської мобільності;
  • інтегрована координація будівельного майданчика й управління програмою;
  • цифровізація управління маршрутами;
  • розробка загальноміської стратегії пішохідного й велосипедного руху;
  • поліпшення роботи громадського транспорту для забезпечення надійного та безпечного доступу до нього, включно із цифровими застосунками.

Директор Центру організації дорожнього руху Олександр Міщенко переконаний, що вивчення європейського досвіду дозволить оптимізувати роботу підприємства.

«Центр організації дорожнього руху» є спеціалізованим підприємством, що має великий досвід у розвитку організації та безпеки дорожнього руху. Вивчення фахівцями нашого підприємства європейського досвіду, і конкретно Німеччини, дасть змогу оптимізувати нашу роботу при проєктуванні схем організації дорожнього руху, впровадженні ефективного світлофорного регулювання та засобів заспокоєння руху», – зазначив він.

За словами Міщенка, німецькі партнери добре знають, що Київ є одним із найважливіших логістичних центрів в умовах повномасштабного російського вторгнення, тож розуміють важливість подальшої співпраці та підтримки.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні 2022 року мер Києва Віталій Кличко і перший бургомістр Гамбурга Петер Ченчер підписали «Угоду заради солідарності та майбутнього», яка передбачає надання допомоги для відбудови української столиці.

Фото: КМДА

Теги по теме
Киев Транспорт
Источник материала
Поделиться сюжетом