Лікарка розповіла, коли можна лікувати зуби під час вагітності
Лікарка розповіла, коли можна лікувати зуби під час вагітності

Лікарка розповіла, коли можна лікувати зуби під час вагітності

Під час виношування дитини організм жінки направляє значну кількість енергії та поживних речовин на формування та розвиток  плоду.

Факти ICTV дізнавалися в стоматологині Олени Прудкої, чи можна лікувати зуби під час вагітності і коли це краще робити.

Коли можна лікувати зуби під час вагітності

– Вагітність не є перешкодою для лікування зубів, – каже Олена Прудка.

За її словами, навіть якщо жінка відповідально підійшла до планування вагітності і завчасно пролікувала зуби, під час вагітності їй все одно потрібно регулярно відвідувати стоматолога.

Зараз дивляться

Це дозволить виявити карієс та інші патологічні процеси в порожнині рота на ранній стадії, застосувати найбільш безпечні методи лікування, запобігти негативному впливу інфекцій на розвиток і здоров’я дитини.

Для контролю стану зубів і ясен майбутній мамі необхідно відвідати стоматолога у першому триместрі перед тим, як стати на облік і в останні місяці перед пологами.

Протипоказання для лікування зубів під час вагітності

 – На ранніх термінах вагітності жінкам бажано утриматися від будь-яких процедур, пов’язаних зі стресом, антибіотиками та анестезією, – радить лікарка.

Головне протипоказання до лікування зубів вагітної жінки – загроза викидня. Саме тому стоматологи не рекомендують відбілювати та видаляти зуби, проводити КТ, протезування та імплантацію.

Якщо ж у жінки нормальний перебіг вагітності та відсутні фактори ризику, невідкладні процедури, як-от лікування карієсу, пародонтиту, стоматиту, запалення ясен тощо можуть бути виконано на будь-якому терміні.

Адже недостатній догляд за зубами та яснами провокує  серйозні ускладнення.

Теги по теме
беременность
Источник материала
Поделиться сюжетом