19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Єрмак на нараді щодо безпекових угод: Слід сформулювати, якою українська армія має бути після перемоги
Єрмак на нараді щодо безпекових угод: Слід сформулювати, якою українська армія має бути після перемоги

Єрмак на нараді щодо безпекових угод: Слід сформулювати, якою українська армія має бути після перемоги

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив про необхідність сформулювати бачення того, якою має бути українська армія сьогодні та в майбутньому.

Про це повідомила пресслужба ОП, передає Укрінформ.

Як зазначається, під керівництвом Єрмака пройшла нарада щодо укладення двосторонніх угод про безпекові гарантії між Україною та державами-партнерами в межах реалізації Спільної декларації країн G7.

Участь у заході взяли, зокрема, заступники керівника ОП Ігор Жовква і Роман Машовець, спеціальний уповноважений Президента з питань реалізації міжнародних безпекових гарантій та розвитку Сил оборони Євген Мойсюк і голова Служби безпеки України Василь Малюк.

Також серед учасників – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін і його заступник Сергій Боєв, заступники міністра закордонних справ і міністра юстиції Микола Точицький та Ірина Мудра, директор департаменту міжнародного оборонного співробітництва Міністерства оборони Геннадій Коваленко і представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

Під час наради очільник ОП наголосив на важливості приєднання до Спільної декларації G7 усіх країн-членів Європейського Союзу та Північноатлантичного альянсу.

«Ми повинні скласти мапу наших потреб і наше бачення того, якою має бути наша армія сьогодні та в майбутньому, після перемоги. Сьогодні це не лише питання нашого бачення, це також взаємодія з партнерами, питання нашого майбутнього членства в НАТО», – заявив Єрмак.

На його переконання, відповідна мапа потреб може стати важливим орієнтиром для держав-партнерів, які проводять перемовини щодо безпекових гарантій для України.

Керівник ОП відзначив важливість координації зусиль між державними структурами, безпосередньо залученими до відповідних переговорів.

Як повідомляв Укрінформ, 12 липня на полях саміту НАТО у Вільнюсі лідери країн G7 погодили Спільну декларацію про підтримку України. У документі йшлося, зокрема, про роботу над конкретними двосторонніми довгостроковими зобов'язаннями та домовленостями у сфері безпеки.

12 січня відбулося підписання безпекової угоди між Україною та Великою Британією. Вона передбачає сторічне партнерство, щорічне надання додаткової допомоги впродовж десяти років й автоматичне надання Україні зброї в разі будь-якої агресії.

Вступити в партнерство з Україною щодо безпекових гарантів готові ще близько 30 країн.

Президент Зеленський заявив, що угода з Британією буде взірцем для подібних угод з іншими державами.

Фото: ОП

Теги по теме
Украина Армия
Источник материала
Поделиться сюжетом