Заборона на виїзд: Верховна Рада відреагувала на заяву Порошенка
Заборона на виїзд: Верховна Рада відреагувала на заяву Порошенка

Заборона на виїзд: Верховна Рада відреагувала на заяву Порошенка

Верховна Рада прокоментувала заяву лідера фракції «Європейська солідарність» Порошенка про те, що йому відмовились підписувати відрядження для участі в Мюнхенській безпековій конференції.

У Раді кажуть, що для участі в Мюнхенській безпековій конференції створили парламентську делегацію з представників влади й опозиції, де фракцію представляє Гончаренко.

«Заяви представників фракції «Європейська Солідарність» щодо неучасті їхньої фракції у Мюнхенській конференції з безпеки є маніпулятивними.

Щодо участі народного депутата України Петра Порошенка в інших, «проголошених» ним зустрічах із керівництвом Європейського Союзу, із шістьма президентами, головами урядів країн-членів ЄС тощо, повідомляємо наступне.

Заяв і відповідних документів, що підтверджують зазначені вище зустрічі ані від народного депутата П. Порошенка, ані від міжнародних лідерів до Верховної Ради України не надходило», – йдеться у повідомленні.

Петро Порошенко повинен був поїхати за кордон для участі в Мюнхенській конференції з питань безпеки. За його словами, про небезпеку для життя п’ятого президента Стефанчуку повідомив глава Головного управління розвідки (ГУР) Кирило Буданов

Така ситуація виникає вже не вперше. 1 грудня 2023 року експрезидент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко повідомив, що його не пропустили на кордоні для поїздки у Вашингтон (США), де він мав взяти участь у Саміті Міжнародного демократичного союзу. Порошенко мав виступити на Саміті на тему геополітичних змін у світі та необхідності зміцнення трансатлантичної єдності на підтримку України.

У політика було підписане відрядження головою Верховної Ради, але прикордонники його не пропустили. 

Источник материала
loader
loader