19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Генпрокуратура повідомила про підозру ексрегіоналці та співачці Таїсії Повалій
Генпрокуратура повідомила про підозру ексрегіоналці та співачці Таїсії Повалій

Генпрокуратура повідомила про підозру ексрегіоналці та співачці Таїсії Повалій

Співачці з України та колишній народній депутатці від "Партії регіонів" Таїсії Повалій загрожує до 15 років увʼязнення за заклики до війни, виправдовування агресії та колабораціонізм

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України.

 Колишній народній артистці України, співачці та колишній депутатці від забороненої "Партії регіонів" Таїсії Повалій, яка нині мешкає в Росії та підтримує війну в Україні, повідомили про підозру.

Її звинувачують за трьома статтями - колабораційна діяльність, публічні заклики до агресивної війни та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України й прославляння її учасників.

Зазначається, що за даними слідства, підозрювана у 2014 році виїхала до Росії, нині живе у Москві та провадить там творчу й підприємницьку діяльність. У 2023 році Повалій отримала російське громадянство.

"Маючи свідомі антиукраїнські ідеологічні мотиви, артистка активно виступає на підтримку президента РФ. Зокрема, бере участь у різноманітних політичних акціях", - наголосили в Офісі генпрокурора.

У січня 2023 року артистка підтримала розвʼязану Росією війну та безпосередньо Володимира Путіна. Вона виправдала загарбницьку війну Росії проти України, наголосивши, що 8 років страждала, а зараз бачить у війні порятунок, адже Путін - "це та людина, яка в змозі зберегти сильну Росію та позбавити світ від нацизму".

Наприкінці серпня Повалій виступила на фестивалі патріотичної пісні "Час героїв" ("Время героев") в Уфі. На тлі кокошників співачка, яка підтримала агресивну політику Володимира Путіна, звернулась до "любих росіян". Уродженка Київщини, Повалій у коментарі місцевим ЗМІ називала Росію батьківщиною, а зі сцени заявила про любов до країни-терористки. Вона також зазначила, що українцям бракує духовного виховання.

У вересні співачка взяла участь у записі програми "Пісні русского міра" для пропагандистського каналу та заспівала українською мовою.

Теги по теме
музыка Шоу-бизнес Генпрокуратура
Источник материала
Поделиться сюжетом