12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Лікарка пояснила, чи можна завагітніти з презервативом
Лікарка пояснила, чи можна завагітніти з презервативом

Лікарка пояснила, чи можна завагітніти з презервативом

Існує безліч методів контрацепції, і кожен з них має власний механізм дії та рівень ефективності захисту від небажаної вагітності. Однак єдиний спосіб, який може одночасно запобігти заплідненню та інфекціям, що передаються статевим шляхом, це презервативи.

Факти ICTV дізнавалися в нашого постійної експертки лікарки-гінекологині Ольги Роговець, чи можна завагітніти з презервативом та наскільки цей спосіб надійній. 

Чи можна завагітніти з презервативом

Презервативи залишаються одним з найкращих методів захисту від хвороб, що передаються статевим шляхом. Вони зручні у використанні та безпечні, адже не містять гормонів.

Зараз дивляться

– Зазвичай ефективність презервативів оцінюється приблизно у 98%. Це означає, що ризик все ж таки існує, – каже лікарка.

За її словами, ефективність презервативів цілком залежить від правильного їхнього використання та зберігання. Тож на запитання, чи можна завагітніти з презервативом, відповідь дуже проста: можна.

Як уникнути вагітності з презервативом

Щоб забезпечити правильне використання контрацептиву, слід відкрити руками захисне покриття руками та вдягнути кільце презерватива на голівку статевого члена, притримуючи кінчик пальцями, щоб запобігти накопиченню повітря.

  • Не можна користуватися простроченим продуктом, який до того ж тривалий час зберігався при підвищеній температурі, оскільки надмірне тепло може пошкодити матеріал.
  • Недостатня кількість мастила також впливає на якість матеріалу, і він може порватися.
  • Розкриття презерватива зубами або гострими предметами, зняття та повторне використання одного і того ж презерватива, особливо після незахищеного проникнення.
  • Неправильний розмір презервативу та видалення з піхви пеніса після того, як він зменшився в розмірі, збільшують шанси на небажану вагітність.

Для більш високого рівня захисту можна комбінувати презервативи з іншими методами контрацепції, але перед тим гінекологиня радить проконсультуватися з лікарем, який допоможе врахувати стан здоров’я пацієнта та його особисті потреби.

Теги по теме
беременность
Источник материала
Поделиться сюжетом