19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В Україні викрили на хабарі заступника голови Запорізької облради та його спільників. Фото
В Україні викрили на хабарі заступника голови Запорізької облради та його спільників. Фото

В Україні викрили на хабарі заступника голови Запорізької облради та його спільників. Фото

Служба безпеки спільно з НАБУ ліквідувала масштабну корупційну схему. До неї причетне керівництво Запорізької обласної ради.

Про це у понеділок, 19 лютого, повідомляє пресслужба відомства. Відзначається, що чиновники були викриті "на гарячому".

"За допомогою Служби безпеки України НАБУ і САП викрили заступника голови Запорізької обласної ради, його помічника та депутата облради на наданні хабаря одному з очільників комунального медзакладу", – йдеться в повідомленні відомства.

Відмічається, що тривають першочергові слідчі дії. За місцями роботи і проживання підозрюваних тривають обшуки.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України ("Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі") вирішується питання щодо повідомлення цим трьом особам про підозру. Чиновникам загрожує до десяти років тюрми, а також конфіскація їхнього майна.

Як уточнив журналіст Олег Новіков мова йдеться про заступника голови Запорізької обласної ради Владислава Куценка. Відмічається, що саме його НАБУ і САП спільно з СБУ викрили "на гарячому". Раніше Куценко обіймав посаду прокурора генпрокуратури України часів скандального ексчиновника Віктора Шокіна. Більш того, деякий час він був його помічником.

Окрім Куценка, в справі фігурують його "права рука" та ще один депутат Запорізької облради. Їх імена правоохоронці не називають, але як повідомив екснардеп Ігор Мосійчук у своєму Facebook другим фігурантом справи є голова фракції "Батьківщина" в облраді В’ячеслав Колесникова. Усіх чиновників викрили на наданні неправомірної вигоди одному з директорів закладу охорони здоров'я.

Гроші передавали за сприяння в перемозі певних компаній у тендерах на медичні закупівлі, а також за вчинення інших операцій в інтересах фінустанов.

Як повідомляв OBOZ.UA, правоохоронці повідомили про підозру начальнику одного з підрозділів військової частини з Київщини. Зловмисник систематично вимагав гроші з підлеглих військовослужбовців за "позитивне вирішення" соціально-побутових питань.

А тим часом у Києві судитимуть лікаря, який вимагав гроші з родичів пацієнта. Зловмисник хотів отримати 6 тисяч доларів США за проведену безкоштовну операцію та належний медичний догляд після неї.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом