"Кобзон перед смертю заговорив українською". Дружина київського товариша "героя ДНР" розкрила несподівані подробиці про його життя
"Кобзон перед смертю заговорив українською". Дружина київського товариша "героя ДНР" розкрила несподівані подробиці про його життя

"Кобзон перед смертю заговорив українською". Дружина київського товариша "героя ДНР" розкрила несподівані подробиці про його життя

Легендарний український композитор Ігор Поклад понад 50 років товаришував із російським виконавцем Йосипом Кобзоном, який народився та виріс в Україні, але затято підтримував агресивну кремлівську політику. Однак у передсмертному маренні "герой ДНР" раптом почав спілкуватися з рідними українською.

Про це в інтерв’ю OBOZ.UA розповіла Світлана Поклад – дружина Ігоря Поклада. За її словами, сам український композитор припинив всіляке спілкування з товаришем, коли той почав публічно виступати проти України.

"Мій чоловік товаришував з Кобзоном більше п'ятидесяти років, – каже Світлана. – І коли в того таке сталося з головою, перервав спілкування. Йосип же з'їхав з глузду – це стовідсотково. Журналіст Дмитро Гордон нам розповідав, як якось він півтори години намагався вкласти йому в голову, що насправді відбувається в Україні. І, каже: "Він вислухав, жодного разу не перебив. А потім, коли закінчив, видав: "Нічого собі, Дімо, як тобі мозки промили".

"Тобто, розумієте, там вже не було з ким розмовляти, кому що розповідати, – продовжує Світлана. – До речі, його рідні зізналися, що коли він помирав, марив українською. І з ними розмовляв – українською, вже перебуваючи непритомним. Це ми теж знаємо від Гордона. Ігор Дмитрович останні роки з Йосипом не спілкувався. Коли дізнався про його позицію – все. А раніше Кобзон у нас і вдома бував, коли в Київ приїжджав. І в ресторані зустрічалися, спілкувалися. Було таке… Ну що ж, це ж життя. Спільні фото з ним я не викидаю – я проти того, щоб знищувати пам'ять".

Виконавець Йосип Кобзон родом із містечка Часів Яр Донецької області, що знаходиться недалеко від Бахмута. За радянських часів зробив стрімку кар'єру естрадного співака. Народний артист СРСР. Після розпаду Союзу кілька разів обирався депутатом Державної Думи Росії від провладної партії "Єдина Росія". Мав звання народного артиста України (надав Леонід Кравчук). Окрім того, був почесним мешканцем кількох українських міст – Дніпра, Полтави та Донецьку, де йому було встановлено пам'ятник.

Із самого початку Євромайдану Кобзон виступав проти протестів українців: "Те, що сталося в Україні, важко зрозуміти. Чому впродовж тривалого часу, коли почалося на Майдані будівництво цих наметових містечок та бродіння умів, не припинили?". Згодом публічно підтримав анексію Криму. З початку військових дій на Донбасі неодноразово виступав у т.з. ДНР та ЛНР, а у 2015 році Олександр Захарченко присвоїв йому звання "героя ДНР". Пізніше співак отримав "звання" "народного артиста", "почесного громадянина ДНР" та "народного артиста ЛНР". Через це отримав від України заборону на в'їзд до країни. Крім того, Кобзона позбавили всіх звань почесного громадянина, а також державних нагород, включаючи звання народного артиста України.

Повне інтерв’ю із Світланою Поклад читайте на OBOZ.UA завтра, 21 лютого.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом