Зеленський хоче підвищити до 200 тис. грн бойові виплати військовим – Мисягін
Зеленський хоче підвищити до 200 тис. грн бойові виплати військовим – Мисягін

Зеленський хоче підвищити до 200 тис. грн бойові виплати військовим – Мисягін

Українським військовим, які воюють на фронті, потрібно збільшити розмір бойових виплат до 200 тис. грн.

Відповідну заяву зробив президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з фракцією Слуга народу, стверджує заступник комітету Верховної Ради з питань національної безпеки й оборони Юрій Мисягін.

Кому можуть підняти бойові виплати

Згідно з повідомленням, йдеться про підвищення бойових виплат зі 100 тис. до 200 тис. грн українським військовим, які перебувають на передовій вже два роки.

Зараз дивляться

За інформацією Української правди з посиланням на власні джерела, під час зустрічі обговорили мобілізацію в Україні. Президент зазначив, що головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський зараз готує масштабний аудит щодо людей.

– Виявилося, що багато з тих, хто мав бути на фронті, не були на ньому. Коли буде аудит — чіткіше зрозуміємо реальний стан справ, – цитують слова джерела у виданні.

Згідно з повідомленням, президент закликав народних депутатів готувати законопроєкт про мобілізацію та голосувати за проєкти для євроінтеграції України.

Зеленський приділив увагу ситуації з блокадою на кордоні Польщі та України, наголосивши на важливості збереження відносин між сусідніми країнами.

За його словами, росіяни готують інформаційні кампанії, які стосуються легітимності президента України після травня 2024 року, коли спливає рівно п’ять років з моменту обрання Володимира Зеленського.

На думку глави держави, не потрібно реагувати на російські провокації, тому що партнери підтримують позицію України про неможливість проведення виборів під час дії воєнного стану.

Теги по теме
Владимир Зеленский Вооруженные силы Украины Деньги выплаты Президент Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом