Голова ГУР Буданов розповів про російський план вбивства відомих українців
Голова ГУР Буданов розповів про російський план вбивства відомих українців

Голова ГУР Буданов розповів про російський план вбивства відомих українців

Росія активізувала план, який поєднує дезінформацію та спроби вбивства відомих українців, щоб «посіяти розбрат» у суспільстві та ЗСУ. Про це керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив в інтерв'ю The Wall Street Journal, передає NV.

Американське видання згадало, що 14 лютого п'ятий президент України Петро Порошенко заявив, що його не випустили з України на Мюнхенську конференцію з безпеки. За словами Порошенка, спікер парламенту Руслан Стефанчук переповів йому попередження Буданова, що нібито йому «як лідеру опозиції, загрожує смертельна небезпека».

Глава ГУР не став коментувати конкретно цей випадок. Проте, за його словами, «Росія планувала операції під чужими прапорами проти українських політиків, які можуть бути використані для розколу суспільства, звинувачуючи владу».

Як ще один приклад Буданов навів російський фейк про те, що президент Франції Еммануель Макрон відклав свій візит до України нібито через побоювання, що його тут «можуть убити». Керівник ГУР каже, що цей інцидент був частиною російської операції.

- Це все елементи однієї великої ідеї, — заявив він.

За словами Буданова, пік інформаційної атаки РФ буде навесні й супроводжуватиметься «потужними військовими ударами, спрямованими на те, щоб скористатися будь-яким розбратом».

  • 14 лютого Петро Порошенко під час брифінгу своєї політичної сили “Європейська солідарність” заявив, що його не випустили за кордон для участі в Мюнхенській конференції безпеки через попередження Буданова.
  • 11 лютого французьке видання Challenges написало, що президент Франції Еммануель Макрон відклав свій візит до України 14−15 лютого через "проблеми з безпекою". Тепер Макрон має намір приїхати в Україну "до середини березня".
Теги по теме
Петр Порошенко Эммануэль Макрон
Источник материала
Поделиться сюжетом