Порошенко закликав владу максимально будувати фортифікаційні споруди
Порошенко закликав владу максимально будувати фортифікаційні споруди

Порошенко закликав владу максимально будувати фортифікаційні споруди

Влада повинна негайно будувати фортифікаційні споруди, на це зараз мають бути спрямовані максимальні ресурси – організаційні, фінансові та людські.

Про це заявив лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко в ефірі телеканалу "Прямий".

"Повинні бути фортифікаційні споруди. Воїни мають виходити на обладнані позиції. Або навіть і відходити, якщо є в цьому необхідність і є рішення військового керівництва, то має бути друга, третя лінія оборони, обладнані бліндажі, обладнані вогневі точки, куди виходять наші воїни", – сказав Порошенко. 

"Я за два з половиною місяці в 2014-му році доручив кожному голові обласної державної адміністрації, виділив ділянку фронту, виділили типовий проект кожного окремо укріпленого пункта, форпоста. І якщо обласна адміністрація не справлялася з поставленим завданням, то губернатор або заступник йшов або на звільнення або в’язницю", – нагадав пʼятий президент власний досвід. 

"Чому ми тримали Авдіївку 9 років? Тому що там були побудовані потужні фортифікаційні споруди. Так само, як і в Часому Ярі, в Мар`їнці, у Водяному, в Кураховому, у Вугледарі. Зараз у нас де вони побудовані?", – запитує Порошенко. 

Він зауважив, що Естонія вже почала зводити укріплення на кордоні з Росією. 

"Мені і депутати, і урядовці естонські сказали, що вже зараз вздовж російського кордону вони будують 600 фортифікаційних споруд. На 300 кілометрів кордону. Кожні півкілометра споруди, і потім будуть починати будувати другу лінію", – говорить Порошенко. 

"Я не можу спокійно на це дивитися. Коли наші частини – а це й 59-а, з якою ми працюємо, і 53-тя, і 110-та, і 47-ма 47-а вимушені були відійти, три чверті з них відійшли на непідготовлені позиції або на неякісно підготовлені, бо викопана траншая, де по коліна води – це не є підготовлена позиція. І тому має бути чіткий план, чіткі завдання – хто і як організовує будівництво фортифікаційних споруд", – зазначає Петро Порошенко

Він також запропонував у законопроєкт про мобілізацію включити позицію щодо формування інженерних військ. 

"І той, хто має проблеми, боїться йти на фронт – йди і працюй, без військових бойових доплат, 6 днів на тиждень на будівництво фортифікаційних споруд", – пояснює Порошенко. 

"Лише за останні 10 днів ми закупили 15 важких екскаваторів, які здатні виконувати ці роботи і два з них відправили під Авдіївку. На жаль, один з них вже підбитий. Нами прийняте рішення збільшити кількість цієї техніки, запропонувати співпрацю з військово-цивільними адміністраціями або з будівельними компаніями, отримати завдання військового керівництва і приступити або через інженерні війська і командування сил підтримки, або через цивільні підприємства, будувати фортифікаційні споруди", – говорить Порошенко. 

Источник материала
Поделиться сюжетом