Лікар запліднив своєю спермою 22 пацієнток, який лікував від безпліддя
Лікар запліднив своєю спермою 22 пацієнток, який лікував від безпліддя

Лікар запліднив своєю спермою 22 пацієнток, який лікував від безпліддя

На лікаря подали до суду. А викрилась афера випадковим чино уже багато років після.

Як стало відомо про аферу лікаря

Джанін Пірсон була єдиною дитиною в сім'ї. Вона знала, що її батьки ходили до лікаря-репродуктолога, тож їй стало цікаво дізнатися більше про свого батька. У 2022 році вона вирішила здати тест ДНК.

"Я клацнула вкладку "Родичі", і з'явилося 19 зведених братів і сестер", – пригадала Пірсон.

Спочатку вона не повірила своїм очам, але перезавантажила систему і побачила той самий результат: 19 зведених братів і сестер. До слова, зараз воно становить 22.

Джанін встановила, що її найстаршому братові 50 років, а наймолодшому – 35.

Згодом вона сконтактувала з однією із своїх сестер. Під час розмови вони виявили, що їхні матері звертались до однієї клініки репродуктивної медицини в Нью-Гейвені і були пацієнтками одного лікаря-репродуктолога – доктора Бертона Колдвелла.

Лікар збрехав про донора сперми

36-річна жінка та її матір подали позов до суду із звинуваченням лікаря Колдвела у брехні та недбальстві. За словами позивачки, лікар запевнив її, що донором сперми був студент-медик Єльського університету, який мав дуже обмежене потомство.

"Піти до свого лікаря і зробити таку вразливу, інтимну процедуру, не знаючи, що насправді сталося з її тілом. Моя мама ніколи не погоджувалася народити дитину від свого лікаря", – сказала Пірсон.

Жінка зазначила, що ця ситуація змінила повністю її життя і, що наслідки шахрайства з народжуваністю виявилися травмувальними. Також вона розповіла, що двоє з її зведених братів і сестер зустрічалися у старшій школі та мали інтимну близькість, не знаючи, що вони родичі.

Зрештою, Пірсон розповіда, що окрім звернення до суду, вона навідалась додому до лікаря Колдвелла і він зізнався, що використав свою сперму.

"Він також запитав мене, скільки в нього онуків, які у мене оцінки в школі і в якому коледжі я навчалася", – додала жінка.

Источник материала
loader
loader