20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Вірменія заморозила участь в ОДКБ – Пашинян
Вірменія заморозила участь в ОДКБ – Пашинян

Вірменія заморозила участь в ОДКБ – Пашинян

Вірменія заморозила своє членство в в Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ).

Про це заявив прем’єр-міністр країни Нікол Пашинян в інтерв’ю France 24, яке цитує вірменська служба Радіо Свобода.

Пашинян про членство Вірменії в ОДКБ

Відповідаючи на питання про вихід з ОДКБ, Пашинян сказав, що фактично Вірменія заморозила своє членство в цій організації.

Зараз дивляться

— ОДКБ, за нашою оцінкою, не виконала свої безпекові зобов’язання перед Вірменією, зокрема у 2021 і 2022 роках, і це не могло минути без наслідків для нас. Наслідком цього є те, що ми сьогодні практично заморозили свою участь в ОДКБ. Що буде далі, побачимо, – сказав Пашинян.

Вірменський прем’єр заявив, що Азербайджан готується до нової війни, а його президент Ільхам Алієв не хоче укладати мирний договір на основі взаємного визнання територіальної цілісності, а хоче захоплення нових територій у Вірменії.

В інтерв’ю прем’єр також розкритикував російську владу, наголосивши, що відносини Вірменії та РФ перебувають у межах “інституційних традицій”.

Він нагадав, що у вересні та жовтні 2023 року російські чиновники закликали громадян Вірмен виходити на вулиці та повалити легітимно обраний уряд у країні.

— Протягом шести років російські телеканали ведуть системну, послідовну і цілеспрямовану антипропаганду проти обраного уряду Вірменії і мене особисто. Який ще залишається висновок?, – сказав Пашинян.

Водночас, на запитання про можливе закриття російської військової бази на території Вірменії політик не дав конкретної відповіді. За його словами, ця тема “не стоїть на порядку денному”.

Росіяни мають військову базу на півночі Вірменії у Гюмрі, розгорнуту за міждержавним договором Москви і Єревана 1995 року. Термін дії договору подовжено до 2044 року.

Теги по теме
Россия Армения
Источник материала
Поделиться сюжетом