Зеленський: Путіна послабить передусім передача Україні заморожених російських активів
Зеленський: Путіна послабить передусім передача Україні заморожених російських активів

Зеленський: Путіна послабить передусім передача Україні заморожених російських активів

Президент України Володимир Зеленський вважає, що російського диктатора Володимира Путіна послабить передача нашій країні заморожених активів

Про це глава держави заявив у неділю, 25 лютого, на пресконференції за підсумками форуму "Україна. Рік 2024".

На запитання щодо того, чи очікує президент дзвінка Путіна, Зеленський відповів: "У нього ж немає мобілки, як він мені зателефонує, а я з телеграфом 1917-го вже не працюю. Він мені не подзвонить, він не хоче закінчувати цю війну".

За його словами, світ має послабити ворожу армію, політично ізолювати та тиснути санкціями на РФ й тоді це вплине на російського диктатора.

Читайте такожДва роки великої війни. Як змінилася українська армія, чого вона досягла і що втратила, а також якими є перспективи воєнних дій. Аналізуємо

"Для нього гроші - номер один, якщо ви почуєте його месенджері - все навколо грошей і він забезпечує безпеку цих грошей навіть заморожених активів за кордоном. Тому я вважаю, його слабке місце - це, авжеж, суспільна думка, але серед бізнесу, який його підтримує або боїться, що є рівно (одне і теж, - ред.) сьогодні в Росії. Я вважаю, що це його слабке місце", - пояснює очільник держави.

Зеленський наголосив, що передача нашій країні заморожених російських активів значно послабить Путіна.

"Навіть у Європі заморожених активів 300 млрд, тому якщо ці гроші передадуть просто без жодних умов Україні, я думаю, що це його сильно послабить. Він не в спромозі захистити той бізнес, який навколо нього, свій бізнес, олігархи тощо - це без крові, але це буде дуже влучно, я так вважаю. Це його послабить, тоді він буде дзвонити всім, не тільки мені, всім буде дзвонити й шукати, як закінчити цю війну", - підсумував президент України.

Теги по теме
Владимир Зеленский Владимир Путин Новости Президент Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом