Навальний загинув перед імовірним обміном – Фонд боротьби з корупцією
Навальний загинув перед імовірним обміном – Фонд боротьби з корупцією

Навальний загинув перед імовірним обміном – Фонд боротьби з корупцією

Опозиційний політик Олексій Навальний, який перебував у виправній колонії №3 у Ямало-Ненецькому автономному окрузі, загинув незадовго до можливого обміну, повідомив голова ради директорів Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Марія Пєвчих.

Згідно з її заявою, після вбивства Навального їй було розповідано, що пропозицію про обмін Навального Путіну передав Роман Абрамович, який виступав як неформальний переговірник між Росією та іншими країнами. За словами Пєвчих, Навального планували обміняти на Вадима Красікова, засудженого в Німеччині за вбивство колишнього польового командира чеченських сепаратистів Зелімхана Хангошвілі.

Після заяви про обмін з Красіковим, Навальний був заміщений і помер у виправній колонії. Пєвчих зазначила, що це може бути пов’язано з бажанням Путіна позбутися Навального через неприхильність до нього.

Смерть Навального була оголошена 16 лютого. Федеральна служба виконання покарань заявила, що опозиціонер помер удень після прогулянки, а офіційний висновок про смерть зазначив, що вона настала внаслідок природних причин. Проте прихильники Навального переконані, що його вбили.

Американський президент Джо Байден поклав відповідальність за загибель Навального на Володимира Путіна, вважаючи, що російський лідер ненавидів опозиційного політика настільки, що готовий пожертвувати раціональними інтересами для його знищення.

Ці події стають новим етапом у складних відносинах між Росією та її опозицією, а також у міжнародному співробітництві та дипломатії, враховуючи втручання інших країн, таких як Німеччина та США.

Теги по теме
Россия Владимир Путин оппозиция
Источник материала
Поделиться сюжетом