20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Вінниці в День спротиву окупації АРК підняли прапор кримськотатарського народу
У Вінниці в День спротиву окупації АРК підняли прапор кримськотатарського народу

У Вінниці в День спротиву окупації АРК підняли прапор кримськотатарського народу

У Вінниці з нагоди Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя підняли національний прапор кримськотатарського народу.

Про це у Фейсбуці повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОВА, передає Укрінформ.

Як зазначається, у церемонії підняття національного прапора кримськотатарського народу взяли участь керівники області, військові, представники громади кримських татар, вінничани.

«Десять років тому корінний народ півострова та українці, які там проживали, виявили свою чітку позицію - бути у складі нашої країни. На жаль, окупація триває. Ми бачимо і цінуємо кожен вияв сміливості партизанського руху: «Ще не вмерла України ні слава, ні воля…» на березі моря, жовто-блакитні стрічки вулицями міст півострова, українські прапори, – усе, за що Росія звикла карати. Обов‘язково возз‘єднаємося. Україна неподільна», - зауважила перший заступник начальника ОВА Наталя Заболотна.

На сьогодні в області проживає більше як тисяча кримських татар, які переїхали сюди з 2014 року. Деякі члени спільноти приїхали на Вінниччину 2022 року з Херсонщини та інших областей.

Як повідомлялось, в Україні 26 лютого відзначають День спротиву російській окупації Криму.

Секретар РНБО Олексій Данілов наголосив, що битва за український Крим є однією з центральних битв війни.

Теги по теме
Винница Оккупация Крыма
Источник материала
Поделиться сюжетом