Екснардепу Пашинському обрали запобіжний захід – що вирішив суд
Екснардепу Пашинському обрали запобіжний захід – що вирішив суд

Екснардепу Пашинському обрали запобіжний захід – що вирішив суд

Колишньому народному депутату Сергію Пашинському призначено запобіжний захід за підозрою в незаконному привласненні та продажі 97 тис. тонн конфіскованих державою нафтопродуктів.

Запобіжний захід Пашинському

Згідно з рішенням Вищого антикорупційного суду, якщо Пашинський не внесе заставу на 272 млн грн, тоді залишиться під вартою до 25 квітня. Екснардепа хотіли взяти на поруки офіцери ЗСУ Милослав Гай, Ігор Лапін та Іван Лісовий.

Під час судового засідання прокурор просив призначити Пашинському 60 діб тримання під вартою з альтернативою застави на суму майже 300 млн грн. Запобіжний захід обирали протягом трьох днів.

Зараз дивляться

Справа Пашинського

У середині лютого слідчі оголосили про підозри колишньому народному депутату Сергію Пашинському, бізнес-партнеру та чотирьом спільникам у незаконному привласненні та продажі 97 тис. тонн конфіскованих нафтопродуктів, які повинні були спрямувати на потреби ЗСУ.

Загалом державі було завдано збитків на 967 млн грн за весь обсяг нафтопродуктів, які привласнили учасники незаконної схеми.

Справу кваліфіковано за ч. 1 ст. 255 (Створення, керівництво злочинною організацією, участь у ній), ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Підозрюваним загрожує до 12 років тюремного ув’язнення.

Теги по теме
Вооруженные силы Украины Деньги Суд нефть
Источник материала
Поделиться сюжетом