Фільми, які змусять повірити в себе: топ-5 біографічних картин про сильних жінок
Фільми, які змусять повірити в себе: топ-5 біографічних картин про сильних жінок

Фільми, які змусять повірити в себе: топ-5 біографічних картин про сильних жінок

Топ-5 фільмів про знаменитих жінок

Нещодавно в Україні був ажіотаж навколо фільму " Голда ". Глядачів приваблювало те, що жінка, яку назвали залізною леді Ізраїлю, була родом із Києва і стояла на чолі країни під час Війни Судного дня. Пропонуємо вам добірку біографічних стрічок про жінок, чиї біографії можуть стати для багатьох таким же зразком, як життя Голди Меїр.

"Фріда"

Історія мексиканської Художниці Фріди Кало, яка відбувалася майже 100 років тому. У 18 років вона потрапила в жахливу автокатастрофу після якої мала масу переломів і операцій. Врятувати її життя вдалося, але після цього більшу частину життя їй довелося проводити у ліжку. Тим не менш, вона не здалася і навчилася так малювати, що в неї з’явився свій стиль, а її саму визнали геніальною. Більше того, незважаючи на каліцтва, вона залишалася привабливою жінкою і незабаром вийшла заміж за одного з найвідоміших художників Аргентини Дієго Ріверу.

"У моєму житті було дві аварії: одна — коли автобус врізався в трамвай, інша — це Дієго", — говорила вона через роки. Саме під впливом відносин з ним вона написала найкращі картини присвячені любові та розчаруванню.

Художницю зіграла Сальма Хайок. За цю роль її висували на "Оскар" та "Золотий глобус". А чоловіка Дієго зіграв Альфред Моліно.

"Приховані фігури"

Реальна історія про трьох чорношкірих жінок якы займалися математичними розрахунками. У шістдесяті роки їх приймають на роботу в НАСА. Це якраз той період, коли США програвала космічні перегони СРСР. Тому розробники поспішали дати хоч якийсь суттєвий результат. Однак це у фільмі просто фон на якому порушують набагато серйозніші і не менш складні проблеми у суспільстві. Ці жінки хоч і мали чудові мізки, все одно зіткнулися із двома серйозними проблемами. Здебільшого чоловіче оточення не сприймало їх як науковців. А по-друге, расові проблеми на той момент були ще величезні. Героїням цього фільму доводилося ходити в окремий туалет на вулиці, тому що той, який у приміщенні призначався тільки для білих. І при цьому були ще й ті, хто дорікав їм у тому, що вони багато часу витрачають на похід до вбиральні.

До моменту, коли вийшов цей фільм, ще була жива одна з прототипів і саме після прокату цієї картини та кількох номінацій на "Оскар" її нагородили Золотою медаллю Конгресу США.

"Ерін Брокович"

Важко протистояти величезним корпораціям, а ще складніше це робити, коли у тебе на руках троє дітей, проблеми зі здоров’ям та кінці з кінцями не зводяться. Проте це реальна історія, коли правозахисниця виступила на захист людей проти гіганта Pacific Gas and Electric, які забруднювали грунт хімічними відходами.

Правозахисницю зіграла Джулія Робертс, яка отримала за цю роль "Оскар" та "Золотий глобус". А сам фільм був висунутий ще у чотирьох номінаціях і мав великий касовий успіх, зібравши вп’ятеро більше за бюджет картини.

"За статевою ознакою"

Фільм про те, як важко жінці будувати кар’єру у сексистському суспільстві. Незважаючи на те, що головна героїня Рут Гінзбург закінчила з відзнакою Гарвард і була однією з найкращих студенток університету, вона довгий час не могла знайти роботу. Одні не хотіли брати її на роботу лише тому, що вона жінка. А в інших випадках дружинам співробітників не подобалося, що вони заглядаються на неї. Тим не менш, вона стала суддею Верховного суду США. Причому картину знімали до 25-річчя її кар’єри, і вона на той момент ще продовжувала працювати.

"Великі очі"

Майже детективна історія про художницю Маргарет Кін. Її роботи перебувають у колекціях голлівудських знаменитостей та режисера Тіма Бертона, який зняв цей фільм, зокрема. А відома вона тим, що знайшла свій ключ до успіху. Персонажі її картин, найчастіше діти мають непропорційно великі очі. Згодом манеру популярної української художниці Євгенії Гапчинської порівнювали з Кін. Фішка нашої художниці в тому, що вона теж часто малює дітей, однак у них інші риси обличчя. Очі у них, навпаки, маленькі, як гудзики.

Що ж до життя Кін, то незважаючи на творчий успіх, воно було вкрай складним. Втікши від деспотичного чоловіка вона знайомиться з вуличним художником за якого виходить заміж. Спочатку він допомагає продавати її роботи. Але для цього він видає їх за свої, бо жіночі картини не хочуть брати. При цьому його роботи взагалі не продаються. Зрештою він стає менеджером дружини і постійно вимагає від неї більшої продуктивності. Кін не витримує і втікає від нього, але їй доводиться насилу відстоювати своє авторство і права на власні картини через суд.

Її зіграла Емі Адамс, яка за цю роль отримала "Золотий глобус".

Источник материала
Поделиться сюжетом