Шольц заявив, що Британія допомагає ЗСУ у наведенні ракет та отримав відповідь
Шольц заявив, що Британія допомагає ЗСУ у наведенні ракет та отримав відповідь

Шольц заявив, що Британія допомагає ЗСУ у наведенні ракет та отримав відповідь

Канцлер Німеччини Олаф Шольц нещодавно виступив проти постачання Україні далекобійних ракет Taurus і заявив, що Велика Британія нібито допомагає ЗСУ наводити ракети. Представник міністерства оборони Великої Британії спростував цю заяву.

Зокрема, Шольц заявив, що не хоче, щоб Німеччина «була втягнута у війну» – він пояснив це тим, що його країна не може надавати Україні допомогу у наведенні на цілі, як це «роблять британці та французи».

«На мій погляд, було б невиправдано, якби ми брали участь у націлюванні таким же чином», – наголосив тоді Шольц.

Представник міністерства оборони Великої Британії у відповідь заявив, що Україна самостійно використовує та наводить на цілі далекобійні ракети Storm Shadow у війні з Росією, пише The Guardian. Він наголосив, що Британія не бере участі у цьому процесі.

«Використання Україною Storm Shadow та процеси націлювання – це справа Збройних сил України», – заявив представник міноборони країни.

Представник міністерства оборони Великої Британії додав, що країна, разом з іншими союзниками, надає Україні низку озброєння, щоб допомогти їй протистояти незаконній та неспровокованій агресії РФ.

Раніше німецька компанія Taurus Systems GmbH спростувала заяву експерта Соціал-демократичної партії Німеччини з питань оборони Йоганнеса Арльта про те, що оборонна промисловість Німеччини не зможе швидко поповнити запаси ракет у разі постачання їх Україні. 

Источник материала
loader
loader