Інтерпол заблокував запит на розшук нардепа VIII скликання Грановського
Інтерпол заблокував запит на розшук нардепа VIII скликання Грановського

Інтерпол заблокував запит на розшук нардепа VIII скликання Грановського

Міжнародна організація кримінальної поліції (Інтерпол) заблокувала запит НАБУ на міжнародний розшук народного депутата VIII скликання Олександра Грановського, підозрюваного в організації злочинної схеми зловживань на Одеському припортовому заводі.

Про це стало відомо під час засідання суду, запис якого доступний на сторінці Вищого антикорупційного суду в сервісі YouTube.

За словами адвоката екснардепа Грановського, сторона захисту подала до ЄСПЛ (Європейського Суду з прав людини) скарги за чотирма статтями - 5, 8, 13, 18 та отримала відповідь із ЄСПЛ, що за 18 статтею скаргу прийнято:

За всю історію України по 18 статті є лише 2 справи: Юрій Луценко проти України (2010-й рік) і Юлія Тимошенко проти України (2012-й рік), і тепер Олександр Грановський, який у своїй скарзі ЄСПЛ пояснив дії слідчих суддів Біцюк і Мочан."

Захист наголосив, що детектив НАБУ каже суду, що клієнт перебуває в розшуку, і тому НАБУ хоче отримати право на спеціальне досудове розслідування, але це фактично означає, що детектив не хоче взаємодіяти з іноземними юрисдикціями.

"Тобто детектив не хоче доводити свою позицію в запитах на екстрадицію та інших запитах в іноземних демократичних юрисдикціях, де будуть дивитися з точки зору верховенства права законності, не враховують особистих прохань, залякувань і тому подібне.

Детектив каже, що клієнт оголошений в міжнародний розшук, але детектив, умисно чи неумисно, не каже, що його запит в Інтерполі заблокований. Тобто Олександра Грановського не оголошено в міжнародний розшук. Прошу передати судді і дати детективу можливість ознайомитись з відповіддю з Інтерполу, яку ми долучаємо (до матеріалів справи – ред.): оригінал відповіді та копію оригіналу відповіді, яка завірена перекладачем і нотаріусом, де вказано, що запит по Олександру Грановському заблокований секретаріатом", - зазначив адвокат.

Як повідомлялося раніше, Вищий антикорупційний суд відмовив НАБУ в проведенні заочного розслідування щодо Грановського у справі про зловживання на Одеському припортовому заводі.

У жовтні 2022 року НАБУ і САП повідомили про підозру Грановському, якого вважають організатором корупційної схеми нанесення 93,3 млн грн збитків АТ "Одеський припортовий завод". Сам Грановський заявляв, що не зацікавлений в "Одеському припортовому заводі" і не має впливу на його діяльність.

Источник материала
Поделиться сюжетом