Маск подав до суду на OpenAI за порушення контракту
Маск подав до суду на OpenAI за порушення контракту

Маск подав до суду на OpenAI за порушення контракту

Чому Маск проти OpenAI

У позові адвокати Маска заявили, що Сем Альтман та співзасновником OpenAI Грег Брокман залучив Маска у 2015 році та погодився створити некомерційну лабораторію, яка розроблятиме загальний штучний інтелект для "користі людства".

Маск залишив раду директорів фірми у 2018 році, через чотири роки після того, як заявив, що ШІ є "потенційно більш небезпечним, ніж ядерна зброя".

До сьогодні на сайті OpenAI, Inc. продовжують заявляти, що їхня хартія полягає в тому, щоб забезпечити, щоб загальний ШІ приносив користь всьому людству. Насправді OpenAI, Inc. була перетворена на закрите джерело де-факто дочірнє підприємство найбільшої технологічної компанії у світі: Microsoft,
— йдеться в позові.

Адвокати Маска в позові заявили, що зосередження OpenAI на максимізації прибутків для Microsoft порушує цю угоду.

Під своєю новою радою вона не просто розробляє, а насправді удосконалює загальний ШІ для максимізації прибутків для Microsoft, а не на користь людства,
— йдеться в поданні.

Адвокати Маска заявили, що позов було подано "з метою змусити OpenAI дотримуватися Угоди Засновників та повернутися до своєї місії розробки загального штучного інтелекту на користь людства, а не для особистої вигоди окремих Відповідачів та найбільшої технологічної компанії у світі."

Американський техногігант заявив у понеділок, що інвестує у компанію, яку розглядають як європейську відповідь OpenAI, щоб допомогти їй відкрити "нові комерційні можливості" та розширити присутність на глобальних ринках.

Теги по теме
Бизнес
Источник материала
loader
loader