Візит Зеленського до Вірменії та Азербайджану не відбудеться — ЗМІ назвали причину
Візит Зеленського до Вірменії та Азербайджану не відбудеться — ЗМІ назвали причину

Візит Зеленського до Вірменії та Азербайджану не відбудеться — ЗМІ назвали причину

За інформацією у ЗМІ, візит президента України до регіону мав відбутися 4-5 березня.

Президент України Володимир Зеленський не приїде ні до Вірменії, ні до Азербайджану. Візит не відбудеться через його скасування в Баку.

Про це повідомляє видання Radar Armenia. Що спричинило скасування візиту, не уточнюється.

Раніше поширювалася інформація, що Володимир Зеленський відвідає Єреван та Баку у березні. Так, за інформацією вірменської служби "Радіо Свобода", візит президента України до регіону мав відбутися 4-5 березня. У ті ж дні він мав вирушити і до Азербайджану.

"Якщо вдасться провести візит у такому форматі, що Зеленський відвідає і Єреван, і Баку – це буде досить позитивним сигналом щодо міжнародної ролі України. Невелика кількість держав у світі можуть ось так просто говорити з обома сторонами конфлікту, яких раді приймати в обох столицях". Це дуже важливий штрих до нашої soft power (м’якої сили – Ред.) та присутності на міжнародній арені.Ми показуємо, що намагаємось допомогти іншим державам, які так само вийшли з Радянського Союзу, у встановленні їхньої незалежної зовнішньої політики…

Для України важливо розширювати свою символічну присутність на тих глобальних ділянках, на яких раніше її не було широко представлено", — коментував "Телеграфу" можливе прибуття Зеленського до регіону голова Центру політичних студій "Доктрина" Ярослав Божко.

Теги по теме
Владимир Зеленский Армения Азербайджан
Источник материала
Поделиться сюжетом