19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ваш смартфон "помре" раніше часу: чотири помилки, що псують акумулятор
Ваш смартфон "помре" раніше часу: чотири помилки, що псують акумулятор

Ваш смартфон "помре" раніше часу: чотири помилки, що псують акумулятор

На ресурс батареї впливає декілька факторів

Іноді користувачі смартфонів вимушені змінювати пристрій на новий через передчасний вихід з ладу акумуляторної батареї. Зокрема, це може статись через недотримання правил користування пристроєм.

Якщо дотримуватись декількох простих правил зарядки смартфона, можна помітно продовжити термін служби його акумулятора. "Телеграф" підготував добірку порад, як правильно заряджати телефон та чого не можна робити з гаджетом.

Зарядка смартфона від 0 до 100%

Досі поширена хибна думка, ніби смартфон потрібно заряджати від 0 до 100%. Сучасні пристрої обладнані літій-іонними та літій-полімерними акумуляторами, які не мають ефекту пам’яті. Їхнє повне розрядження дуже погано впливає на "здоров'я" батареї. Радимо підтримувати заряд акумулятора в діапазоні між 20% і 80%.

Ігри на телефоні під час зарядки

Активне використання смартфона під час заряджання також має негативний вплив на акумулятор. Якщо ви почнете грати, корпус пристрою швидко нагріється, і це призведе до зменшення терміну служби батареї.

Нічне заряджання

Не варто залишати телефон на зарядці на всю ніч. Це також несе ризик скорочення терміну служби акумулятора. Радимо перед сном відключати зарядний пристрій від смартфона.

Низькі та високі температури

Не варто підключати до свого смартфона повербанк на вулиці, якщо температура повітря виходить за межі рекомендованого діапазону від 0°C до 35°C. Також це стосується і високих температур. Не залишайте мобільний пристрій під прямими сонячними променями.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, які телефонні програми можуть шпигувати за вами. Аби від цього захиститися потрібно зробити кілька кроків.

Теги по теме
Смартфоны
Источник материала
Поделиться сюжетом