Лікарні отримали мікроавтобуси, але це не карети медичної допомоги
Лікарні отримали мікроавтобуси, але це не карети медичної допомоги

Лікарні отримали мікроавтобуси, але це не карети медичної допомоги

Шість найвіддаленіших громад України отримали спеціалізовані автомобілі паліативної допомоги з підіймачами.

В рамках проєкту "EU4Recovery – розширення прав і можливостей громад в Україні" машини дісталися лікарням безплатно. Євросоюз спільно з ООН (UNDP) замовив і придбав шість мікроавтобусів. Вони призначені для полегшення доступу до паліативної допомоги пацієнтам та їхнім родинам. Автобуси будуть транспортувати людей з фізичними вадами до медичних закладів.

МОЗ України порадив направити ці машини в Ніжин Чернігівської області, Конотоп та Ромни Сумської, Камʼянське Дніпропетровської, Миргород Полтавської та Нову Водолагу Харківської областей. Представники медичних закладів цих громад вже отримали техніку з пакетом готових реєстраційних документів.

Читайте також Машини швидкої медичної допомоги продовжують надходити в Україну

І хоча в офіційному повідомленні МОЗ України ні виробник, ні модель не повідомляється, з обрисів видно, що всі транспортні засоби належать до пасажирських машин Fiat Ducato останнього покоління в спеціалізованому виконанні салону – інвалідні крісла.

Лікарні отримали мікроавтобуси, але це не карети медичної допомоги - Фото 1

Це єдина відмінність від класичних машин. Пасажирський салон тут має лише два ряди подвійних дует-крісел по лівому борту та одне одинарне крісло з правого боку. В підсумку три місця попереду (водій та два пасажири) і п’ять крісел у салоні + зона інвалідного візка з системою його фіксації під час транспортування.

Читайте також Як виглядає броньований медичний автобус для евакуації

В усьому іншому тут класична версія Ducato з об’ємом двигуна на 2179 "кубиків". Маючи потужність 130 к.с. та 6-ступеневу механічну КПП, він споживає від 7,3 до 9 л дизеля на 100 км пробігу. Однак тут не стала величина паспортного визначення, оскільки виробник застерігає, що все залежить від стану дороги, рельєфу і навіть погодних умов.

Лікарні отримали мікроавтобуси, але це не карети медичної допомоги - Фото 2

"Надання автомобілів паліативної допомоги є кроком вперед у нашому глобальному зобовʼязанні щодо підвищення доступності та якості охорони здоровʼя для вразливих верств населення, особливо на територіях, що постраждали від війни", – заявив керівник відділу співробітництва представництва ЄС в Україні Штефан Шльойнін.

Автомобілі паліативної допомоги були закуплені та обладнані в Україні.

Теги по теме
Новости фото
Источник материала
loader
loader