Ексклюзивна "швидка" надійшла від дитячого фонду ООН на Полтавщину
Ексклюзивна "швидка" надійшла від дитячого фонду ООН на Полтавщину

Ексклюзивна "швидка" надійшла від дитячого фонду ООН на Полтавщину

Перша і поки єдина на всю область спеціалізована карета швидкої медичної допомоги для порятунку новонароджених з’явилася на Полтавщині: чогось подібного в комплектації салону та адаптації автомобільного шасі під таке призначення медицина регіону ще не мала.

Автомобіль унікальний не лише завдяки облаштуванню та інноваційному наповненню фургона. Як йдеться в офіційному повідомленні МОЗ України, шасі Fiat Ducato доробляли під призначення. Навіть амортизаційну систему, що мінімізує будь-які поштовхи під час руху, додатково доукомплектували.

Скільки автомобілів "швидка допомога" надійшло у медзаклади України

Справжня "лікарня на колесах", яку придбав Дитячий фонд ООН (UNICEF Ukraine), дозволяє надавати невідкладну допомогу і транспортувати малюків із найменшою вагою.

Медичний блок салону обладнано всім необхідним, починаючи від спеціальної апаратури до холодильника для зберігання медикаментів. Тут все ідентично стаціонарному відділенню лікарні, але в меншому масштабі.

Ексклюзивна "швидка" надійшла від дитячого фонду ООН на Полтавщину - Фото 1

Передати області унікальний автомобіль швидкої медичної допомоги для порятунку новонароджених особисто прибув голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Мунір Мамедзаде. Фото: Полтавська ОВА

Машина й справді унікальна. Подбали й про належні умови комфорту як породіллям з дитиною, так і медикам.

Читайте також Машини швидкої медичної допомоги продовжують надходити в Україну

Для підтримання стабільної заданої температури в салоні та притоку всередину чистого повітря в літню спеку чи в тріскучі морози взимку належний мікроклімат забезпечує кондиціонер та автономний обігрівач.

Спеціалізований автомобіль Fiat Ducato якнайкраще підходить для виїзду навіть у глибинку області, оскільки ця модель посідає в продажах друге місце в Європі, лідирує не тільки в себе на малій батьківщині в Італії, але й у Швейцарії, Польщі, Греції, Угорщині, Словаччині та Норвегії.

Ексклюзивна "швидка" надійшла від дитячого фонду ООН на Полтавщину - Фото 2

В останньому поколінні машин виробник використовує потужний турбодизельний двигун MultiJet з робочим об’ємом 2.3 л, який видає 130 к.с. Споживання палива тут доволі ощадливе, починається від 7,3 л на 100 кілометрів пробігу. Для бюджетного закладу це значно знижує вартість володіння такою технікою.

Ексклюзивна "швидка" надійшла від дитячого фонду ООН на Полтавщину - Фото 3

На Полтавщині працює єдина неонатологічна бригада обласної лікарні імені Скліфосовського. Команда лікарів транспортує маловагових, передчасно народжених, тяжкохворих дітей з усіх куточків області у відділення реанімації для подальшої інтенсивної терапії.

Читайте також Медикам надійшли "високі" евакуаційні пікапи: що у них незвичного

Торік неонатологічна бригада здійснила 29 екстрених виїздів. Але то були поїздки каретою швидкої медичної неонатологічної допомоги попереднього покоління. Тепер на виклики медики поїдуть сучасною машиною, яку вже порівнюють з "лікарнею на колесах".

Фото: МОЗ України, Полтавська ОВА

Теги по теме
Новости фото
Источник материала
loader
loader