19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Медзаклади двадцяти областей отримали 300 систем зберігання енергії
Медзаклади двадцяти областей отримали 300 систем зберігання енергії

Медзаклади двадцяти областей отримали 300 систем зберігання енергії

Медичні заклади у 20 областях України отримали 300 систем зберігання енергії.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"Завдяки співпраці Мінцифри та Міністерства охорони здоров’я з донорами медичні заклади у 20 областях України та Києві отримали 300 систем зберігання енергії. Пристрої забезпечать лікарні резервним живленням, тож медики зможуть продовжувати рятувати життя навіть під час знеструмлень чи перебоїв зі світлом", - інформує МОЗ.

За його даними, загалом цього року Україна отримає 2 тисячі систем зберігання енергії в межах проєкту Power for Health від американської благодійної організації Direct Relief за сприяння Міністерства цифрової трансформації, МОЗ та Благодійного фонду Євгена Пивоварова. Пристрої партіями доставляють в Україну й розподіляють для обʼєктів критичної інфраструктури.

Системи зберігання енергії працюють за принципом повербанків: заряджаються від електроенергії та тримають заряд 12–14 годин. Вони мають високу автономність і забезпечують стійке живлення під час відключень електрики.

Медзаклади двадцяти областей отримали 300 систем зберігання енергії / Фото: МОЗ

Від початку повномасштабної війни Україна вже отримала понад 500 систем зберігання енергії. Їх передали в прифронтові регіони. Пристрої встановили в лікарнях, школах, ЦНАПах та інших об’єктах критичної й соціальної інфраструктури.

Теги по теме
Министерство здравоохранения
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны