Лікарі провели унікальне для української медицини протезування
Лікарі провели унікальне для української медицини протезування

Лікарі провели унікальне для української медицини протезування

У Вінницькій обласній клінічній лікарні імені М. І. Пирогова було проведено унікальну операцію остеоінтеграційного протезування. Цей метод передбачає впровадження імплантату в кістку ампутованої кінцівки, до якого згодом кріпляться компоненти протеза. Це унікальне в українській медицині, спрямоване на прискорення реабілітації пацієнта після ампутації. Про це повідомили у пресслужбі медустанови.

- Ідея остеоінтегрування допомагає швидкій реабілітації та поверненню до самостійного життя. Мої пацієнти – люди, які постраждали в автокатастрофах, військові з травмами, а також ті, хто зіткнувся з інфекціями та іншими хворобами, – розповів австралійський ортопед – травматолог Муньєд Аль Мудеріс.

Впровадження остеоінтеграційних протезів дозволяє пацієнтам відновити чутливість, що допомагає їм відчувати та розрізняти поверхні, якими вони крокують.

В даний час для України особливо важливо мати можливість проводити такі операції. Пацієнти можуть почати ходити на імплантованих протезах вже другого дня після операції, а через шість тижнів досягти повноцінної рухливості.

  • 17 квітня стало відомо, що у Національному реабілітаційному центрі Львова провели унікальну операцію – вперше в історії української медицини пацієнту вживили протез прямо в кістку
  • 10 жовтня журналістам Коротко про протезист, технічного директора благодійної платформи Protez Hub Оксани Литвиненко розповідала про протезування в Україні.
  • 16 вересня львівські медики провели протезування українського військового, він став володарем першого біонічного протезу українського виробництва.
Фото
Фото
05 Березня17:01
Теги по теме
Медицина больница Винница
Источник материала
Поделиться сюжетом