19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
З німецькими спецслужбами не діляться даними: що показала ситуація з витоком розмови щодо Taurus
З німецькими спецслужбами не діляться даними: що показала ситуація з витоком розмови щодо Taurus

З німецькими спецслужбами не діляться даними: що показала ситуація з витоком розмови щодо Taurus

Таку думку вислови 24 Каналу боєць ЗСУ, політолог Тарас Березовець, який наголосив, що ця ситуація вчергове довела, що німецькі офіцери порушують протоколи безпеки, коли ведуть конфіденційні розмови по незахищених лініях. Водночас це може бути не останній вкид російських спецслужб.

Путін не приховував задоволення

Причиною витоку розмови стало те, що один з її учасників – офіцер Бундесверу – перебував в Сингапурі та розмовляв по незахищеній лінії. Можливо російські спецслужби записували його безпосередньо в номері готелю, звідти він вів розмову.

Проблеми з безпекою в німецькій армії і спецслужбах існують давно, і про це повідомляла місцеві ЗМІ. Західні спецслужби, зокрема ЦРУ MI-5, мають серйозний рівень недовіри до німецьких колег і через це воліють не ділитися з ними секретною інформацією. Вона може стати надбанням російських шпигунів,
– зазначив політолог.

Водночас Путін не приховував свого задоволення від цього факту, а також той факт, у який спосіб цей запис здобули. Путін, на думку офіцеру ЗСУ, вкидаючи цей компромат на Шольца напередодні так званих президентських виборів в Росії, демонструє що нібито всі перебувають у нього під контролем.

Найгірше те, що цей аудіозапис може бути далеко не останнім, який є у російських шпигунів і який вони можуть опублікувати. Це велика загроза, адже можуть бути оприлюднені секрети не тільки Німеччини, але й країн НАТО,
– наголосив Березовець.

Німецькі ЗМІ повідомляють, що основна мета оприлюднення цієї розмови – дискредитація федерального уряду і канцлера Олафа Шольца. Спроба гібридної атаки проти німецької еліти, яка налаштована на допомогу Україні.

У Шольца є два виходи:

  • взагалі припинитипідтримку України і показати свою слабкість і вразливість перед російськими гібридними атаками;
  • або це змусить його показати свої лідерські якості та піти проти цього шантажу, показати, що він не боїться спроб росіян його дискредитувати. А також продемонструвати, що він є справжнім очільником потужної європейської країни та економіки – Німеччини.

"Це також сигнал попередження для інших європейських країн та урядів, що вони також зможуть стати мішенями для подібних атак. Це є серйозне попередження Заходу про те, що Росія націлилась на агресію проти Європи та готує війну проти членів НАТО. До цього попередження слід поставитись з максимальною серйозністю та рішучістю", – підкреслив Тарас Березовець.

Реакція на витік розмови німецьких офіцерів про можливі удари по Кримському мосту

  • Росіяни 1 березня оприлюднили запис розмови офіцерів Бундесверу, які нібито обговорювали удари по Кримському мосту німецькими ракетами Taurus. Пізніше, за повідомленням ЗМІ, Шольц підтвердив, що розмова є справжньою. Німеччина наразі проводить розслідування щодо цього інциденту.
  • Представниця МЗС Росії Марія Захарова після опублікування розмови, заявила, що буцімто Німеччину "так і не денацифікували до кінця". Їй вислів речник МЗС ФРН Крістіан Вагнер, назвав черговою спробою залякати Захід. Вагнер додав, що Німеччина "не піддається на такі залякування".
  • Водночас координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі наголосив, що витік розмови німецьких офіцерів свідчить про те, що Росія намагається "посіяти розкол і розбрат" та продемонструвати, що буцімто "Захід розділений". За словами Кірбі, це не відповідає дійсності.
Источник материала
Поделиться сюжетом