Не дали поштовх Tesla: OpenAI відповіла на позов від Ілона Маска
Не дали поштовх Tesla: OpenAI відповіла на позов від Ілона Маска

Не дали поштовх Tesla: OpenAI відповіла на позов від Ілона Маска

Компанія OpenAI відповіла на позов від Ілона Маска за нібито відмову від створення штучного інтелекту на благо людства, зробивши розробку заради прибутку. Творці чат-бота заявили, що сам Ілон зробив усе, щоб залучити інвесторів до цього стартапу.

OpenAI відповіла на позов Ілона Маска

Так, усе почалося з претензії глави Tesla про те, що спочатку OpenAI мала місію створення доступного ШІ, а не стати комерційною розробкою для заробітку. Мільярдер також заявив, що OpenAI у підсумку стала дочірньою компанією Microsoft, хоча спочатку такою не була.

Варто зазначити, що сам Ілон був одним із засновників OpenAI, на тлі чого і було подано позов. У OpenAI вже публічно відповіли мільярдерові – в компанії заявили, що Маск хоче злиття їхньої корпорації з автомобільним концерном Tesla. При цьому, ще 2017 року Ілон і OpenAI хотіли створити окрему комерційну організацію для збору капіталу на розробку ШІ.

Зараз дивляться

Саме тоді Маск хотів володіти контрольним пакетом акцій, щоб мати вплив на розвиток проєктів.

Утім, тоді розробники та мільярдер не змогли домовитися, адже будь-який сторонній контроль суперечив місії.

Відомо, що саме очільник Tesla підштовхнув творців OpenAI Сема Альтмана і Грега Брокмана у 2015 році залучити до розробки $1 млрд замість $100 млн.

І поки Маск намагається розібратися з компанією з боку закону, . Сервіс здатний створювати ролики, ґрунтуючись на текстових побажаннях користувача, і робити контент максимально реалістичним.

Теги по теме
Илон Маск
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны