Коли цвіте сакура в Ужгороді 2024: де знайти рожеві дерева в місті
Коли цвіте сакура в Ужгороді 2024: де знайти рожеві дерева в місті

Коли цвіте сакура в Ужгороді 2024: де знайти рожеві дерева в місті

Навесні Закарпаття приваблює туристів цвітом японської вишні – сакури. Особливо на рожеве дерево багатий Ужгород. Вони ростуть практично на всіх вулицях міста, також є Алея сакур. Загалом, під час їхнього цвітіння місто забарвлюється в рожевий колір, що додає йому барв і незвичайності.

Коли цвіте сакура в Ужгороді

Сакури в Ужгороді розквітають у середині квітня і цвітуть близько до початку травня. Проте терміни можуть змінюватися залежно від погодних умов.

Де знайти сакури в Ужгороді

Ужгород багатий на японську вишню, тому помилуватися сакурою можна не лише в одному місці. Дерево можна зустріти, як в одиничному екземплярі на різних вулицях міста, так і цілими алеями, посадками.

Зараз дивляться

Київська та Православна набережна

На Київській і Православній набережних розташована Алея сакур. Нерідко можна побачити чергу з туристів, охочих сфоткатися з рожевим деревом, варто віддати належне, що вигляд воно має і справді чудовий.

Проспект Свободи

Проспект бере початок біля річки Уж і тягнеться до Залізничного вокзалу. Це відносно нова сучасна частина міста. Там же можна побачити не тільки цвітіння сакур, але й райських яблунь.

Вулиця Марії Заньковецької

Новий район Ужгорода не перестає дивувати цвітінням сакури. На вулицю Марії Заньковецької можна звернути з проспекту Свободи. Сакури цвітуть з двох сторін як на початку, так і в кінці вулиці.

Площа Богдана Хмельницького

На площу Богдана Хмельницького можна вийти, пройшовши проспект Свободи і 16-поверхівку, яка одразу впадає в око. На площі розміщені декілька невисоких сакур.

Слов’янська Набережна

На набережній сакури починаються одразу за рестораном Венеція і протягаються по всій території до парку Боздош.

Варто зазначити, що перераховані вище місця – не всі локації, на яких можна побачити цвітіння сакур в Ужгороді. Як ми вже писали вище, дерева квітнуть абсолютно по всьому місту. Можна побачити тут не тільки японську вишню, а й інші незвичайні дерева, наприклад, магнолії.

Коли Сакура Фест 2024

Традиційно в Ужгороді щороку відбувається культурний фестиваль – Сакура Фест у старому центрі. Зазвичай він припадає на кінець квітня – початок травня.

Дата фестивалю у 2024 році поки що невідома.

Теги по теме
Ужгород
Источник материала
Поделиться сюжетом