Перша ластівка до допуску команд? Тенісисти з РФ виступлять у парному турнірі на Олімпіаді
Перша ластівка до допуску команд? Тенісисти з РФ виступлять у парному турнірі на Олімпіаді

Перша ластівка до допуску команд? Тенісисти з РФ виступлять у парному турнірі на Олімпіаді

Російські та білоруські тенісисти будуть допущені до участі в літніх Олімпійських і Паралімпійських іграх в Парижі у нейтральному статусі.

Про це Міжнародна федерація тенісу (ITF).

Спортсменам із цих двох країн дозволять взяти участь в Олімпіаді за умови, що вони відповідатимуть вимогам відбору та кваліфікації, а також правилам Міжнародного олімпійського комітету (МОК).

Зараз дивляться

— Рішення ITF узгоджується з більшістю міжнародних федерацій щодо індивідуальних змагань і спортсменів, які братимуть участь в Іграх 2024 року в Парижі цього літа, – йдеться в заяві керівного органу світового тенісу.

У своїй заяві ITF не уточнила, в яких турнірах зможуть виступити тенісисти з Росії та Білорусі. Втім представник федерації у коментарі Reuters сказав, що рішення стосується як одиночних, так і парних турнірів.

Таку позицію там пояснили тим, що в основі кваліфікації лежать саме рейтинги WTA та ATP та особисті результати тенісистів.

Як тенісисти відбираються на парний турнір Олімпіади

Для відбору на парний турнір на Іграх потрібно потрапити у першу десятку парного рейтингу або через комбінований рейтинг. Крім того, додатковою умовою для участі є участь тенісистів у матчах за свою збірну упродовж олімпійського/паралімпійського циклу.

Тенісисти з Росії та Білорусі не мали матчів за збірну починаючи з повномасштабного вторгнення РФ в Україну — березня 2022 року.

Водночас, тенісисти, які не виконали умову з матчами за збірну, все ж можуть потрапити на Олімпіаду після розгляду цього питання компетентними органами. Одним із критеріїв є високі результати на міжнародних турнірах.

Теги по теме
Теннис
Источник материала
Поделиться сюжетом