Динамо втрачає, Шахтар нарощує, Дніпро міліє. Підсумки 20 туру УПЛ
Динамо втрачає, Шахтар нарощує, Дніпро міліє. Підсумки 20 туру УПЛ

Динамо втрачає, Шахтар нарощує, Дніпро міліє. Підсумки 20 туру УПЛ

Джерело - Чемпіон.

Нове ігрове коло рідної першості не вийшло банальним. Дві сенсації, вилучення, автогол, драми, інтриги — усе це опинилося на "столах" тих "гурманів", які полюбляють смакувати український футбол. Виділяємо найважливіше.  

Подія туру

Шахтар вийшов на чисте перше місце. Так, у донецького та криворізького клубів по 40 очок, але "гірники" мають два матчі запаси, а це — більш ніж серйозна фора. 

  • Шахтар - Колос 3:2: огляд матчу

В цьому контексті шанси Кривбасу на титул не такі високі ще й тому, що команда Юрія Вернидуба обидва матчі з Шахтарем вже зіграла (й в обох — поступилася). Наступними суперниками "помаранчево-чорних" та "біло-червоно-чорних" будуть Минай та Колос відповідно, а матчі відбудуться з інтервалом у чотири дні — 12 та 16 березня.   

Матч туру

Протистояння Полісся з Олександрією — це той футбол, який, як то кажуть, нам потрібен. Гарний, як для початку весни, темп, гранична зарядженість обох команд на перемогу, непередбачуваний сюжет, драматичні відрізки, а головне — натягнутий нерв інтриги від першої до останньої хвилини. І це команди, яких не віднесеш до грандів УПЛ!

  • Кравець став гравцем Полісся

Кінцевий результат може мати далекосяжні наслідки для наставника сторони, яка поступилася. Юрій Калитвинцев не може перемогти з Поліссям вже протягом шести матчів, за цей період команда відчутно опустилася в таблиці. Зважаючи на амбіції клубу та роботу на трансферному ринку, вже невдовзі на нас може чекати перша тренерська відставка в другій частині сезону. 

Гравець туру

21-річний півзахисник Кевін — чергова ставка Шахтаря на бразильського футболіста. Сантос Лопес де Маседо поповнив склад "гірників" лише наприкінці січня, й став одним з двох гучних трансферів (за нього та іншого земляка Пеле Марлона "помаранчево-чорні" віддали по 12 млн євро). Й уже в 3 матчі за новий клуб латиноамериканець почав відпрацьовувати вкладені в нього кошти. 

  • Шахтар подасть позов проти В'юнника

Подвійна заміна Маріно Пушича по перерві матчу з Колосом стала поки одним із його найважливіших рішень у Шахтарі. Ласіна Траоре та Кевін зробили результат матчу з ковалівцями. Результат, який у підсумку може виявитися вирішальним у боротьбі за титул. А сам Лопес не просто вдало увійшов у гру, а забив 2 гола. 

Антигерой туру

Лукас Тейлор — легіонер, який не боїться грати в Україні в період великої війни. Полісся — вже другий клуб УПЛ для Рейса з 24 лютого 2022-го й третій загалом. За цей час він зіграв за наші команди понад 25 матчів. Та гру з Олександрією бразилець спробує забити, мов страшний сон.

  • Колишній скаут Шахтаря працюватиме в Поліссі

"Підправлений" удар суперника в свої ворота у випадку з першим голом "агрономів" був лише початком "звитяг" Тейлора. Кульмінацією стали дві жовті картки. До слова, дурнувате вилучення в українській команді для Лукаса чимось новим не є. Подібними діями, якими Тейлор підводив свій колектив, він відзначався і в Дніпрі-1, і в Шахтарі. 

Команда туру

Верес відібрав очки в київського Динамо. Потрохи рівняни стають по-справжньому незручним суперником для столичного гранда. З 18 зіграних сторонами матчів "біло-сині" не зуміли виграти вже 5. 

  • Верес віддав Шарая в оренду до Вікторії

"Народний клуб" не може перемогти вже 5 поєдинків поспіль, та переоцінити значення мирової з ДК (1:1) неможливо. Недарма після гри футболісти Вереса заговорили вже саме про перемоги — драматична звитяга з киянами, здобута завдяки характеру, нестримному бажанню та самовіддачі, дійсно може стати точкою відліку приємних для рівнян зрушень.   

Розчарування туру

Динамо не дорахувалося залікових балів уперше на чолі з Олександром Шовковським у сезоні-2023/24. І втрата очок у Рівному може виявитися не просто дошкульною, а вирішальною. Попереду в "біло-синіх" значно складніші випробування.

  • (Не)схожість із собою

Команда, яка протягом ледь не всього матчу грає на утримання рахунку в матчі з аутсайдером ліги, на титул не заслуговує. Ще гірше для Динамо інше. Такий "підхід" футболістів — вже звичний, і час від часу стає реальністю чи не за кожного тренера за останні щонайменше 10 років.  

Тренер туру

Руслан Ротань довів, що є неординарним наставником. По перерві його Олександрія набрали лише перші три бали, проте на перемогу могла розраховувати не лише з Поліссям, а й із двома попередніми суперниками.

  • Циганик: Ротань не викличе Ярмоленка та Циганкова до олімпійської збірної

В матчі з житомирцями Ротань зробив ставку на вже звичний привабливий комбінаційний футбол. Проте його команда не просто показала класну гру на половині поля суперника, а й ніби знала, де саме слабкі місця й чекати хиби опонента. Олександрійці методично давили туди, куди треба, й заслужено поїхали додому з трьома балами.

Гол туру

Другий гол Олександрії в матчі з Поліссям став уособленням найкращих зразків футболу за Ротанем. Ба, навіть більше — гол зробив футболіст, якого за шість хвилин до взяття воріт суперника кинув у вир подій на поле саме тренер. Заміна спрацювала на всі 100.

  • Полісся поступилося Олександрії в 20 турі УПЛ

Коли Олександр Беляєв накручував Тейлора у штрафному майданчику Полісся, він вже знав, куди віддасть круглого. На дальній стійці чекав свого шансу Артем Шулянський.  

Рекорд туру

Гра в Рівному стала показовою не тільки через черговий провал столичного гранда. Не менш важливим виявився глядацький фактор. Вболівальники Вереса вчергове привернули увагу.

Цього разу — приємною цифрою. Як виявилося, 2487 глядачів на трибунах — новий рекорд з початку повномасштабного вторгнення пришелепкуватого сусіда. 

Цитата туру

Львівський Рух продовжує шокувати суперників, а також не втомлюється приємно дивувати своїх уболівальників. В 20 турі "жовто-чорні" переграли Дніпро-1 (1:0), який провалився вдруге за останні три тури. Команда посідає п’яту сходинку, проте наставник Руха Віталій Пономарьов закликає не створювати великі очікування. 

  • Рух сенсаційно переміг Дніпро-1 у 20 турі УПЛ

"Все ж таки повторюся, що у нас зараз немає завдання потрапити до єврокубків. Треба створити боєздатну команду, яка буде конкурувати на рівні з нашими провідними клубами. Звісно, якщо нам вдасться потрапити у єврокубки вже в цьому сезоні, то будемо цьому раді, але завдання такого перед нами не стоїть. Наше завдання — створити команду", - зазначив Пономарьов на післяматчевій пресконференції. 

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Теги по теме
Шахтер
Источник материала
Поделиться сюжетом