20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чоловік вколов понад 200 вакцин від "корони", але тепер ним зайнялися вчені
Чоловік вколов понад 200 вакцин від "корони", але тепер ним зайнялися вчені

Чоловік вколов понад 200 вакцин від "корони", але тепер ним зайнялися вчені

У німецькому місті Магдебург стався унікальний випадок, який привернув увагу наукової спільноти. Як повідомляє видання The Guardian, один із місцевих жителів отримав неймовірну кількість щеплень від COVID-19 – цілих 217 разів.

Причому, незважаючи на масштабну вакцинацію, у чоловіка не спостерігалося жодних побічних ефектів, а також не було виявлено ознак зараження коронавірусом. 62-річний громадянин заявив, що мав "особисті причини" для отримання множини доз вакцини. Проте деталі він не розголошує.

Коронавірус. Фото: скрін youtube

Його історія привернула увагу вчених із Університету Ерланген-Нюрнберг після публікації у місцевій газеті.

"Ми зв'язалися з ним і запропонували пройти різноманітні обстеження в нашому медичному центрі. Чоловік виявив зацікавленість та погодився на участь у дослідженні", – розповідає доктор Кіліан Шобер.

За його словами, команда отримала офіційне підтвердження факту отримання пацієнтом 134 щеплень, причому з використанням 8 різних вакцин. Дослідники ретельно вивчили попередні аналізи крові чоловіка, а також узяли нові зразки після чергових щеплень.

Коронавірус. Фото: скріншот youtube

"Той факт, що, незважаючи на надзвичайну гіпервакцинацію, не виникло жодних помітних побічних ефектів, вказує на хорошу переносимість препаратів самим організмом", - зазначив доктор Шобер.
Источник материала
Поделиться сюжетом