До 65% знизилася частка українців, які бажають повернутися додому – ООН
До 65% знизилася частка українців, які бажають повернутися додому – ООН

До 65% знизилася частка українців, які бажають повернутися додому – ООН

Частка біженців, які планують або сподіваються повернутися в Україну в майбутньому, зменшилася порівняно з попереднім роком з 77% до 65%.

Про це йдеться у Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ ООН) за підсумками опитування, проведеного в січні-лютому, яке порівнюється з дослідженням за квітень-травень минулого року.

Крім того, за його даними, частка тих, хто не визначився щодо повернення, зросла з 18% до 24%, а тих, хто не має надії на повернення – з 5% до 11%.

Зараз дивляться

Подібна тенденція спостерігається і серед ВПО: частка тих, хто планує або сподівається повернутися в майбутньому, зменшилася з 84% до 72%.

Згідно з оновленими даними ООН, кількість українських біженців у Європі на 15 лютого цього року оцінювали в 6,004 млн, а загалом у світі – в 6,480 млн.

Аналіз базується на інтерв’ю, проведених у січні-лютому 2024 року у близько 4 000 сімей біженців по всій Європі, 4 800 домогосподарств ВПО в Україні та близько 1 100 домогосподарствами біженців, які повернулися в Україну.

У дослідженні використовувалась змішана методологія, яка поєднувала телефонні та веб-опитування та використовувала різні підходи до вибірки для кожної групи осіб на основі наявних даних.

Теги по теме
ООН
Источник материала
Поделиться сюжетом