Йодована сіль, збагачена фолієвою кислотою, може запобігти вродженим вадам дитини
Йодована сіль, збагачена фолієвою кислотою, може запобігти вродженим вадам дитини

Йодована сіль, збагачена фолієвою кислотою, може запобігти вродженим вадам дитини

Вчені знайшли просте та ефективне рішення запобігти вродженим вадам ембріонального розвитку, зокрема розщелині хребта та аненцефалії.

Дослідження, опубліковане в JAMA Network Open, показало, що  вживання йодованої кухонної солі, яка містить фолієву кислоту може захистити майбутню дитину від серйозних проблем і покращити здоров’я матері.

Вітамін В9 для жінок

Фолієва кислота (тобто вітаміну B9) відіграє ключову роль у розвитку плоду, зокрема, у формуванні його нервової системи. Прийом вітаміну B9 вважається ефективним засобом профілактики токсикозу у вагітних жінок. Крім того, він може запобігти вродженим вадам розвитку у майбутньої дитини.

Зараз дивляться

Дослідження проводили в Індії, де чимало вагітних страждає на хвороби ембріонального розвитку. Протягом чотирьох місяців 83 жінки віком від 18 до 45 років щодня споживали 300 мкг йодованої солі, збагаченої фолієвою кислотою.

Клінічне випробування показало, що за цей період рівень фолієвої кислоти учасників дослідження підвищився у 3,7 разів та сягнув показників, необхідних для профілактики розщелини хребта та аненцефалії.

— Відтепер нам точно відомо, що збагачення йодованої солі фолієвою кислотою може запобігти дефіциту фолієвої кислоти, що спричиняє розщелину хребта, — каже Годфрі Оклі-молодший, доктор медичних наук, директор Центру профілактики розщелини хребта в Роллінзі.

Джерело

Теги по теме
Индия беременность
Источник материала
Поделиться сюжетом