Біля Київради відбувся мітинг із вимогою припинити знищення заказників
Біля Київради відбувся мітинг із вимогою припинити знищення заказників

Біля Київради відбувся мітинг із вимогою припинити знищення заказників

Про це повідомляється на сторінці КЕКЦ.

"Знищення зелених зон і заповідних об'єктів відбувається через те, що забудовників кришують деякі депутати Київради" директор Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ) Володимир Борейко

За його словами, за останні три роки в Києві різко зросло знищення заповідних об'єктів з вини забудовників. Приклад - нещодавні спроби незаконної забудови або пошкодження заповідних об'єктів - Бабин Яр, Лиса гора, озеро Тягле, Троєщинські луки, Осокорківські луки, урочище Церковщина та інші. Останнім прикладом директор КЕКЦ назвав пожежу в заказнику "Осокорківські луки" та спробу забудовниками незаконно прокласти дорогу через заказник "Озеро Тягле".

Черговий пікет біля Київради екологи пообіцяли провести через два тижні.

Як повідомлялося, увечері 5 березня сталася пожежа на Осокорківських озерах біля о. Тягле на південно-східній околиці Києва. Вигоріло близько 3 га території, зокрема частина ландшафтного заказника "Осокорківські луки". Житлова забудова міста не постраждала.

Біля Київради відбувся мітинг із вимогою припинити знищення заказників - Фото 1

Раніше Хрещатик писав: Поліція Києва розпочала кримінальне провадження за фактом пожежі на території ландшафтного заказника «Осокорківські луки»

Источник материала
loader
loader