19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Бомби падають там, де ми пили каву": боєць ЗСУ розповів про штурми на Куп'янському напрямку
"Бомби падають там, де ми пили каву": боєць ЗСУ розповів про штурми на Куп'янському напрямку

"Бомби падають там, де ми пили каву": боєць ЗСУ розповів про штурми на Куп'янському напрямку

Політолог і військовослужбовець ЗСУ Кирило Сазонов розповів 24 Каналу, що обстріли на цьому напрямку не припиняються ні на день. Ворог використовує ракети, КАБи, касетні боєприпаси.

Що відбувається в районі Куп'янська

"Прилітають ракети, бомби падають поруч, там, де ми нещодавно пили каву. Ворог сюди лізе, але ми його стримуємо", – розповів військовослужбовець.

Сили оборони будують укріплення. Навіть Володимир Зеленський відзначив, що військові на цьому напрямку є добре укріплені. Водночас артилерія, міномети, дрони завдають ударів по логістиці ворога, по місцях дислокації його особового складу, по ремонтних базах. Військові працюють дуже влучно.

Російські БпЛА також літають. Їх багато. За час війни дрони стали потужною, майже вирішальною частиною бойових дій. Ніяка військова доктрина у жодній країні не передбачала, що дрони матимуть таке значення,
– зауважив Кирило Сазонов.

Ситуація біля Куп'янська: дивіться на карті

На початку повномасштабної війни, Україна завдяки дронам завдала ворогу надзвичайно сильної шкоди, великих втрат. Однак, на жаль, окупанти також навчаються і вже наздоганяють наших військових у цьому напрямку. Але Україна впроваджує нові розробки, масштабує виробництва, зокрема й для боротьби з ворожими засобами РЕБ.

Евакуація та постійні обстріли: актуальні новини з Куп'янська

  • Влада Харківської області ухвалила рішення пропримусову евакуацію з 18 населених пунктів. Мовиться про прикордонні ділянки, зокрема села Великобурлуцької та Вільхуватської громад. Обов'язкова евакуація стосується батьків з дітьми. Її проводять через постійні обстріли з боку Росії.
  • Окупанти 7 березня обстріляли Куп'янськ з реактивних систем залпового вогню. Внаслідок атаки загинуло двоє цивільних людей. Також були пошкоджені будинки, об'єкти інфраструктури, загорілися автомобілі.
  • На цьому напрямку ворог активно використовує КАБи. Ймовірно, намагається повторити тактику, яка спрацювала в Авдіївці. Бої в районі Куп'янська не вщухають. Їхня інтенсивність різна, але ворог зберігає активність ще з осені 2023 року.
Теги по теме
Харьковская область
Источник материала
Поделиться сюжетом