У Росії дронами атаковані одразу три нафтопереробних заводи. ВІДЕО
У Росії дронами атаковані одразу три нафтопереробних заводи. ВІДЕО

У Росії дронами атаковані одразу три нафтопереробних заводи. ВІДЕО

СБУ атакувала одразу три НПЗ – в Рязані, Кстово (Нижегородщина) та Кірішах (Ленінградщина). Атаковані НПЗ входять до топ-5 найбільших заводів у Росії.

Крім того, були атаковані дронами авіабаза ВПС РФ у Бутурлінівці та військовий аеродром у Воронежі.

Як повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, географія ураження стратегічних об'єктів Кремля розширюватиметься. 12-13 березня атак дронами зазнали об’єкти у дев'яти областях РФ. Серед уражених підприємств – НПЗ в Орловській, Нижньогородській та Рязанській областях.

"Росія першою розпочала проти України війну дронів та ракет. Практично щотижня від російського терору потерпають мирні мешканці. Остання трагедія трапилася у Кривому Розі. Україна має законне право не лише захищатися, але й завдавати по ворожій території ударів у відповідь. російські стратеги прорахувалися, вважаючи, що можна безкарно тероризувати українців", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що величезну територію РФ набагато складніше прикрити засобами ППО і останні атаки засвідчили, що росіяни не справляються з цим завданням. Радіус ураження цілей невпинно зростає.

"Україна не атакує мирне населення РФ, і не застосовує західне озброєння для операцій на ворожій території. Атаки на російські НПЗ завдають збитків російській торгівлі нафтопродуктами, на якій Кремль заробляє гроші для війни проти України", - зазначили у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Нагадаємо, російські окупанти у ніч проти 13 березня атакували Суми ударними безпілотниками, внаслідок обстрілу було влучання у багатоповерхівку.

Источник материала
loader
loader