Американська компанія, яка допомагає Україні, представила свій найбільш потужний дрон
Американська компанія, яка допомагає Україні, представила свій найбільш потужний дрон

Американська компанія, яка допомагає Україні, представила свій найбільш потужний дрон

Anduril Industries, що створила популярну серію БПЛА Altius, показала випробування своєї нової розробки – Altius-700M. На це звернули увагу спеціалісти The War Zone

Випробування провели на полігоні Дагвей, що у штаті Юта. На них можна побачити, як Altius-700M вражає макет зенітно-ракетного комплексу Бук-М1-2, який дуже схожий на реальний комплекс. Зазначимо, що цей ЗРК активно використовувався Росією під час вторгнення до України. 

На випробуваннях Altius-700M "‎продемонстрував бездоганну ефективність системи з прямими попаданнями під час шести місій"‎. На представленому відео можна оцінити не тільки високу точність БПЛА, а й високу потужність його бойової частини, маса якої складає 15 кг. 

Для порівнянна, загальна маса попередньої розробки Anduril Industries – БПЛА Altius-600M – становить 9-12 кг в залежності від його корисного навантаження. Нагадаємо, у минулому році Пентагон оголосив про передачу Altius-600 Україні у якості допомоги. 

Anduril Industries заявляє, що дальність Altius-700M складає 160 км, час баражування дрону – 75 хвилин. Altius-700M побудовано за відкритою архітектурою, що дозволяє його легко оновлювати та модернізувати. В компанії зазначили також, що вже мають замовника, але не можуть поділитися додатковою інформацією.

Американські "камікадзе" в Україні 

У минулому році УНІАН повідомляв, що США можуть передати Україні кілька партій БПЛА Switchblade 600 – тактичних баражуючих боєприпасів, розроблених американською компанією AeroVironment. 

Цей дрон несе протитанкову бойову частину типу Javelin, призначену для нейтралізації бронетехніки. Маса БПЛА – 23 кг. 

Станом на осінь минулого року українські Сили оборони мали більшу кількість менш потужних БПЛА Switchblade 300, але як тоді заявлялося, ситуація скоро зміниться. 

Источник материала
Поделиться сюжетом