Авралу на фронті не буде: Коваленко спрогнозував наступ Росії у 2024 році
Авралу на фронті не буде: Коваленко спрогнозував наступ Росії у 2024 році

Авралу на фронті не буде: Коваленко спрогнозував наступ Росії у 2024 році

Росіяни дійсно планують у 2024 році перейти в наступ, але це не буде авралу по всій лінії фронту, це не буде новий наступ на Київ, чи мета захоплення Сум, або Харкова.

Про це в ефірі Єдиних новин повідомив Олександр Коваленко.

За його словами, наступ росіян буде локальним, так само як ми спостерігали у другій половині 2022 року в районі Бахмуту, потім у другій половині 2023-го в районі Авдіївки.

Зараз дивляться

– А в другій половині 2024-го ми будемо спостерігати два основних напрямки: Куп’янськ та Часів Яр. Там окупанти зараз створюють відповідні умови, – наголосив Коваленко.

Захоплення Часового Яру

Наприклад, біля Часового Яру росіяни створюють умови з метою захоплення населених пунктів Богданівка, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки.

Тільки після цього та після відновлення ресурсу вони перейдуть до більш масштабних наступальних дій. До того – ні, зауважив експерт.

Крім того, росіянам треба завершити так звані президентські вибори на окупованій території України, провести мобілізацію, сформувати підрозділи тощо.

– Це якраз буде або кінець липня – початок серпня, або ж кінець вересня – початок жовтня, – вважає Олександр Коваленко.

deepstatemap

Боєприпаси для України

За словами експерта, Україна може забезпечити собі лише оборону завдяки європейській допомозі. Наприклад, Жозеп Боррель заявив, що до кінця березня Україна отримає 170 тис. боєприпасів. І якщо вірити цій обіцянці, то при середньому показнику пострілів на добу 5 тисяч, забезпечить нам понад місяць стабільної артилерійської роботи.

І ці 170 тисяч боєприпасів нас якраз підведуть до цифри 800 тисяч боєприпасів, про які говорив президент Чехії Петер Павел, зауважив Олександр Коваленко.

Теги по теме
Россия Армия России
Источник материала
Поделиться сюжетом