Роль Facebook та Instagram у продажу наркотиків піддано розслідуванню в США
Роль Facebook та Instagram у продажу наркотиків піддано розслідуванню в США

Роль Facebook та Instagram у продажу наркотиків піддано розслідуванню в США

Федеральна влада США розпочала розслідування щодо компанії Meta, власника соціальних мереж Facebook та Instagram, у зв’язку з підозрами щодо сприяння незаконному збуту наркотиків. За інформацією Wall Street Journal, прокурори в штаті Вірджинія ведуть кримінальне розслідування і видали повістки до суду, щоб встановити зв’язок між платформами Meta та незаконним продажем наркотиків.

Згідно з копіями повісток до суду, прокурори запитали документи, що стосуються “контенту наркотиків” на платформах Meta. Ці повістки були відправлені ще минулого року, але інформація про це стала відома лише зараз. Допомогу в розслідуванні надає Управління з продовольства і медикаментів США.

У своєму коментарі Meta відкинула звинувачення, наголошуючи, що продаж заборонених наркотиків суперечить їхній політиці. Вони також повідомили, що активно працюють над виявленням та видаленням вмісту, який порушує їхні правила, і співпрацюють з правоохоронними органами.

Президент із глобальних питань Meta Нік Клегг також заявив, що компанія спільно з Держдепартаментом буде намагатися протидіяти онлайн-продажу синтетичних наркотиків і надавати користувачам інформацію про ризики. Meta також залучила сторонні організації, такі як LegitScript, для перевірки рекламодавців і контенту, які можуть порушувати правила реклами та продажу наркотиків.

WSJ зауважує, що під час пандемії Facebook та Instagram були заполонені рекламою ліків, що відпускаються за рецептом, яка, за словами співробітників і пацієнтів, сприяла зловживанню цими речовинами.

Теги по теме
США Facebook Instagram
Источник материала
Поделиться сюжетом