Українка Костюк програла першій ракетці світу битву за півмільйона доларів
Українка Костюк програла першій ракетці світу битву за півмільйона доларів

Українка Костюк програла першій ракетці світу битву за півмільйона доларів

Українка вперше грала на такому рівні

У суботу, 16 березня (час київський), друга ракетка України Марта Костюк (№32 WTA) провела півфінальний матч на турнірі WTA 1000 в Індіан-Веллсі (США) проти першої ракетки світу Іги Свьонтек із Польщі. Суперниці зустрічалися вдруге у кар’єрі.

Поєдинок завершився перемогою Свьонтек з рахунком 6:2, 6:1 Про це повідомляє "Телеграф". Варто зазначити, що Марта під час гри відчувала дискомфорт у нозі й навіть брала медичний тайм-аут через травму стопи.

Статистика матчу Свенте — Костюк

Додамо, що тенісистки зустрічалися вдруге у кар’єрі. Раніше Марта поступилася Ізі у 4-му колі "Ролан Гаррос-2021". Зазначимо, Костюк в Індіан-Веллсі заробила $325 000 (понад 12 млн грн), а Свьонтек гарантувала собі $585 000 (понад 22 млн грн) призових.

Повний відеоогляд матчу Свьонтек — Костюк буде додано тут пізніше.

Зазначимо, після виходу до 1/2 фіналу Костюк видала емоційну промову про війну в Україні. Додамо, що букмекери не вірили в успіх українки у поєдинку проти Свьонтек.

Нагадаємо, Костюк стартувала в Індіан-Веллсі з перемоги у другому раунді над Маї Хонтамою (Японія, №120 WTA) 6:4, 6:2, потім Марта пропускала третє коло через відмову Маркети Вондроушової (Чехія, №7 WTA). У 4-му та 5-му раундах українка розправилася над нейтральними росіянками Анастасією Павлюченковою (№24 WTA) 6:4, 6:1 та Анастасією Потаповою (№33 WTA) 6:0, 7:5.

Теги по теме
Теннис
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны