Лікарі перетворюють медичний генеративний штучний інтелект на процвітаючий бізнес
Лікарі перетворюють медичний генеративний штучний інтелект на процвітаючий бізнес

Лікарі перетворюють медичний генеративний штучний інтелект на процвітаючий бізнес

Найпопулярніша нова технологія для лікарів обіцяє повернути старовинну практику охорони здоров’я: особисті розмови з пацієнтами.

Коли цього тижня понад 30 000 спеціалістів у сфері охорони здоров’я та технологій зібралися серед пальм на конференції HIMSS в Орландо, штат Флорида, на виставковому майданчику говорили про клінічну документацію. 

Ця технологія дозволяє лікарям консенсусно записувати свої візити з пацієнтами. За допомогою штучного інтелекту розмови автоматично перетворюються на клінічні нотатки та резюме. Такі компанії, як Microsoft Nuance Communications, Abridge і Suki, розробили рішення з цими можливостями, які, на їхню думку, допоможуть зменшити адміністративне навантаження лікарів і віддати пріоритет значущим зв’язкам з пацієнтами. 

«Після того, як я відвідаю пацієнта, я повинен написати нотатки, я повинен зробити замовлення, я повинен обдумати резюме пацієнта», — сказав доктор Шів Рао, засновник і генеральний директор Abridge, CNBC на HIMSS. «Наша технологія дозволяє мені зосередитися на людині переді мною — найважливішій людині, пацієнті — тому що коли я натискаю «Пуск», веду розмову, а потім натискаю «Зупинити», я можу повернути стілець і за кілька секунд , записка там». 

Адміністративне навантаження є основною проблемою для клініцистів у всій системі охорони здоров’я США. Опитування , опубліковане Athenahealth у лютому, показало, що понад 90% лікарів повідомляють про те, що відчувають «регулярне вигоряння», в основному через паперову роботу, яку вони повинні виконати. 

Згідно з опитуванням, понад 60% лікарів сказали, що відчувають себе перевантаженими канцелярськими вимогами та працюють у середньому 15 годин на тиждень поза межами свого звичайного робочого дня. Багато хто в галузі називає цю роботу вдома «часом піжам». 

Оскільки адміністративна робота здебільшого бюрократична і не впливає безпосередньо на рішення лікарів щодо діагнозів чи догляду за пацієнтами, вона стала однією з перших сфер, де системи охорони здоров’я серйозно почали досліджувати застосування генеративного ШІ. Як наслідок, рішення для клінічної документації навколишнього середовища мають справжній момент під сонцем. 

«Немає кращого місця», — сказав Кеннет Харпер, генеральний менеджер DAX Copilot у Microsoft, в інтерв’ю CNBC. 

Компанія Microsoft Nuance анонсувала свій інструмент зовнішньої клінічної документації Dragon Ambient eXperience (DAX) Express у попередній версії минулого березня. До вересня рішення, яке тепер називається DAX Copilot, стало загальнодоступним . Харпер сказав, що наразі більше 200 організацій використовують цю технологію. 

Microsoft придбала Nuance приблизно за 16 мільярдів доларів у 2021 році. Компанія мала двоповерховий виставковий стенд у виставковому залі, який часто був переповнений відвідувачами

Харпер сказав, що ця технологія економить лікарям кілька хвилин за один прийом, хоча точні цифри відрізняються залежно від спеціальності. Він сказав, що його команда майже щодня отримує відгуки про послугу від лікарів, які стверджують, що вона допомогла їм краще піклуватися про себе — і навіть врятувала їхні шлюби.

Источник материала
loader
loader