Вперше в історії України продається заарештоване майно з-за кордону
Вперше в історії України продається заарештоване майно з-за кордону

Вперше в історії України продається заарештоване майно з-за кордону

Яхту "Royal Romance" колишнього народного депутата Віктора Медведчука виставлено на аукціон за кордоном. Це перший випадок такого роду в історії України, коли закордонні активи продаються, йдеться у повідомленні Агентства з розшуку та менеджменту активів.

Глава АРМА Олена Дума зазначила, що вони вже отримують заявки від світових аукціонних будинків на публічний продаж яхти "Royal Romance". З її слів, кошти від продажу яхти підуть на обороноздатність України.

Віктора Медведчука затримали 12 квітня після втечі з-під домашнього арешту. Йому загрожують звинувачення у держзраді та замаху на пограбування національних ресурсів. Президент запропонував обміняти Медведчука на українських військових, які перебували у полоні у РФ, і обмін відбувся.

  • 12 лютого Київський суд відмовив Віктору Медведчуку у поновленні свідоцтва адвоката. Медведчука було позбавлено права на адвокатську діяльність у травні 2023 року, після чого він звернувся до суду, але програв.
  • Royal Romance - яхта 92 метри, зроблена Feadship, з інтер'єром від Seymour Diamond. Рухається на двох дизелях по 3004 к.с. кожен. Є басейн на задній палубі. Може вмістити 14 гостей та 22 члени екіпажу. Збудована у 2015.
  • 30 червня Олена Дума призначена головою Національного агентства боротьби з корупцією (АРМА), незважаючи на протести антикорупціонерів. Один із членів конкурсної комісії відкликав свій підпис, заявивши про порушення процедури голосування та невідповідність досвіду Думи вимогам для посади.
Теги по теме
Виктор Медведчук
Источник материала
Поделиться сюжетом