Мелоні вимагає €100 тис. компенсації за фейкові порноролики з її обличчям
Мелоні вимагає €100 тис. компенсації за фейкові порноролики з її обличчям

Мелоні вимагає €100 тис. компенсації за фейкові порноролики з її обличчям

Прем’єр-міністр Італії Джорджія Мелоні вимагає відшкодування збитків у розмірі €100 тис. після того, як у мережі Інтернет було викладено порнографічні відеоролики за її “участю”, зроблені через програмне забезпечення на кшталт deepfake, що дає змогу “прикріплювати” обличчя одних людей до тіл інших.

Мелоні має дати свідчення в суді сардинського міста Сассарі 2 липня.

Deepfake з Мелоні та суд

Відео з ефектом deepfake – це відеоролики, на яких обличчя однієї людини додано в цифровому вигляді до тіла іншої.

Зараз дивляться

Під слідством перебувають 40-річний чоловік, який, як передбачається, створив ці відео, і його 73-річний батько.

Італійська поліція заявила, що їм вдалося знайти їх, відстеживши мобільний пристрій, з якого було розміщено відеоролики.

Обох чоловіків звинувачують у наклепі. Згідно з італійським законодавством, деякі випадки наклепу можуть бути кримінально караними і передбачати покарання у вигляді позбавлення волі.

Згідно з обвинувальним висновком, відеоролики були розміщені на одному з американських порнографічних сайтів, де їх переглядали “мільйони разів” упродовж кількох місяців.

Відеоролики deepfake з Мелоні з’явилися ще до її призначення на посаду прем’єр-міністра у 2022 році.

Останніми роками фейкова порнографія стала звичайним явищем в Інтернеті.

Мелоні вимагає відшкодування збитків

Адвокати Мелоні заявили, що якщо її вимогу про відшкодування збитків буде задоволено, вона пожертвує €100 тис. у фонд підтримки жінок, які стали жертвами чоловічого насильства.

Марія Джулія Маронгіу, адвокат Мелоні, сказала, що сума “символічна”, а вимога компенсації має на меті “дати зрозуміти жінкам, які стали жертвами такого роду зловживання владою, що вони не повинні боятися висувати звинувачення”.

Як зазначає BBC, жертви розповідали про психологічну травму, яку вони отримують, бачачи свої обличчя, відредаговані в цифровому форматі, на фотографіях жінок у відвертих сексуальних сценах.

Теги по теме
Суд Италия
Источник материала
Поделиться сюжетом