19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Україна планує запустити виробництво аналогу HIMARS і снарядів калібру 155 мм
Україна планує запустити виробництво аналогу HIMARS і снарядів калібру 155 мм

Україна планує запустити виробництво аналогу HIMARS і снарядів калібру 155 мм

В Україні розробляють аналог американської ракетної системи ППО HIMARS, а також можуть запустити власне виробництво снарядів калібру 155 мм. Це відбудеться, ймовірно, не раніше другої половини 2024 року.

Про це повідомляє видання The Washington Post з посиланням на українських посадовців.

Виробництво зброї в Україні

Україна вже розгорнула ракету місцевого виробництва із дальністю дії понад 400 миль (тобто 644 км), заявив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

Зараз дивляться

– Розробляються системи протиповітряної оборони та високоточні системи, аналогічні американській High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS), – йдеться у матеріалі.

У виданні зазначають, що зазначені високотехнологічні системи, які необхідні ЗСУ для захисту від Росії, ще не готові до самостійного виробництва в Україні.

Стверджується, що потрібні десятиліття для налаштування виробництва та освоєння всіх нюансів.

Снаряди для України

Україна має наміри запустити виробництво снарядів калібру 155 мм, що необхідні на фронті.

Це станеться не раніше другої половини 2024 року, оскільки поки недостатньо фінансування та пороху, зазначають у The Washington Post з посиланням на представника Укроборонпрому.

Боєприпаси стандарту НАТО потрібні для застосування артилерійських систем, наданих ЗСУ від союзників та партнерів. Україна намагається налагодити внутрішнє виробництво цих снарядів, щоб забезпечити потребу в зброї, але виникли деякі проблеми.

Серед головних труднощів – нестача фінансування та вибухонебезпечних хімікатів, внаслідок чого виникають вимушені зупинки власного виробництва зброї, стверджує заступник генерального директора Української броні Максим Полив’яний.

Ще одна проблема – це російські обстріли по заводах, де виробляють озброєння. Сили ППО намагаються збивати запущені ракети, однак деякі з них досягають запланованих цілей, зазначають у The Washington Post.

Українські дрони

Україна вже виробляє близько 90% необхідного озброєння, до якого увійшли навіть дрони, наголосив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Водночас Україні вдалося налагодити виробництво власних мінометів та артилерійських снарядів радянського зразка калібру 122 мм та 152 мм.

За весь 2023 рік Україна змогла наростити виробництво озброєння аж втричі, тому є сподівання протягом 2024 року збільшити вшестеро.

Источник материала
Поделиться сюжетом