Закарпатський таксист спробував заробити 2500 доларів за одну поїздку: що він вигадав
Закарпатський таксист спробував заробити 2500 доларів за одну поїздку: що він вигадав

Закарпатський таксист спробував заробити 2500 доларів за одну поїздку: що він вигадав

Перевізник знайшов у Ужгороді клієнта, який хотів нелегально переправитися через кордон.

В Ужгородському районі Закарпаття прикордонники спільно зі співробітниками Нацполіції та СБУ за 800 метрів від кордону зі Словаччиною затримали місцевого таксиста, який перевозив мешканця Одеської області.

Як повідомляють у пресслужбі ДПСУ, таксист за 2500 доларів погодився перевезти одесита до прикордоння і вказати йому шлях для нелегальної переправи до Словаччини.

На початку березня перевізник отримав у свого клієнта аванс за оборудку у розмірі 1500 доларів та домовився з ним по даті і часу зустрічі. У визначений день таксист довіз його до місця, звідки одесит мав рухатися далі пішки. 

Обох затримали у районі населеного пункту Паладь Комарівці під час передачі другої частини коштів у розмірі 38 600 гривень.

У пресслужбі ДПСУ повідомили, що таксиста підозрюють в тому, що це була не єдина така його поїздка, раніше він уже шукав вихідців зі східних та південних регіонів України і за грошову винагороду організовував для них незаконний перетин кордону в межах Ужгородського району.

“Організатора незаконної схеми затримали в порядку ст.208 КПК України. Йому винесено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 332 ККУ (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з правом внесення застави в розмірі 151 400 гривень”, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, нагадаємо, раніше у пункті пропуску "Косино" затримали громадянина Угорщини, який вербував українок виїжджати до країн Азії для надання сексуальних послуг. Він намагався вивезти 25-річну українку з Ужгорода. 

Источник материала
Поделиться сюжетом