Азарова судитимуть за державну зраду
Азарова судитимуть за державну зраду

Азарова судитимуть за державну зраду


Микола Азаров та його поплічниці допомагали організовувати та поширювати антиукраїнські інтерв’ю та коментарі російським ЗМІ.

Колишнього премʼєр-міністра України Миколу Азарова та його помічницю, які перебувають в Росії, судитимуть за державну зраду. Про це Офіс генпрокурора у четвер, 21 березня.

Слідство встановило, що Азаров після втечі до РФ створив Telegram-канал, де публікував дописи пропагандистського характеру з наративами Кремля, які формують у суспільстві антиукраїнські настрої.

Адмініструванням Telegram-каналу займалися дві помічниці експрем’єра. Одна з них обіймала посаду начальника організаційного відділу в Київської райдержадміністрації. Її справа вже перебуває на розгляді суду. Інша помічниця – колишня співробітниця цієї ж РДА, яка виїхала на територію рф.

За даними слідства, спільниці разом координували інформаційну пропагандистську діяльність Азарова у Telegram-каналі, а також в інших соцмережах. Також вони допомагали організовувати та поширювати антиукраїнські інтерв’ю та коментарі російським ЗМІ.

Азарову та другій помічниці інкриміновано:

  • публічні заклики до насильницької зміни та повалення конституційного ладу або захоплення державної влади;
  • посягання на територіальну цілісність і недоторканність України;
  • виправдовування та визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України.

Миколі Азарову також інкриміновано державну зраду (ч.2 ст.111 КК України).

Нагадаємо, це не перша справа щодо Азарова. У вересні 2023 року до суду скерували обвинувальний акт щодо нього та екс-президента Віктора Януковича за Харківські угоди. Цим документом у 2010 році посадовці продовжили перебування Чорноморського флоту РФ на території України на 25 років.



Теги по теме
Украина
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны